Image Hosted by ImageShack.us

25 Şubat 2007 Pazar

format nedir,bilgisayara format nasıl atılır,format atma işlemleri

FORMAT NEDiR? FORMAT NASIL ATILIR? FORMAT İŞLEMLERİ..

Format Nedir?

Belirtilen disk ya da disketi DOS işletim sisteminin kullanımına hazır hazır hale getirir. Yani disk yada disketi
biçimlendirir (formatlar.). Formatlanan disk yada disket üzerindeki tüm bilgiler silinir.
Aşağıda Formatlama Komutları Verilmiştir
Format /V /F /S /U /Q (Örnek: format c:/q)
/V: Formatlanan birime etiket (isim) vermek için kullanılır.
/F: Disket formatlarken formatlanan disketin kapasitesini belirtmek için kullanılır. 1,44 yada 720 olarak
belirlenebilir. Ancak 1,44 MB’lık disket formatlanırken belirtilmese de olur.
/S: Disketi önce formatlar sonra sistem (başlangıç) dosyalarını diskete kopayalayarak disketi açılış
(başlangıç-sistem) disketi yapar.
/U: Disk yada disket koşulsuz olarak yeni baştan biçimlendirilir. Yani sektörler ve izler(Tarck) yeniden
oluşturulur. Bu şekilde formatlanan disk yada disket içindeki bilgiler kurtarılamaz.
/Q: Hızlı formatlamadır. Sektör ve izleri yeniden oluşturmaz. Sadece disk üzerindeki bilgileri siler.

Aşağıda Örnek Formatlama İşlemleri Verilmiştir
Format C: (Sabit diski formatlar).
Format A: (Disketi biçimlendirir ve başlangıç disketi yapar).
Format A: /F:720 (720 KB’lık disketi biçimlendirir)

Format C: /U /V:ANADOLU (Sabit diski koşulsuz olarak yeniden formatlar ve ismini ANADOLU yapar.
Format A: (Disketi hızlı biçimlendirir. Yani sadece içindeki bilgileri siler).

Format Atmak
Format Nasıl Atılır?

Öncelikle bir " Başlangıç Disketi " oluşturmamız gerekir. Bunun için Başlat - Ayarlar - Denetim Masasına gelin.
Buradan Program Ekle Kaldır simgesine çift tıklayın ve Başlangıç disketi yazan yere gelin. Disket sürücünüze temiz bir
diskten bırakın ve Diskte oluştura tıklayın. Sizden Windows 98 cd niz istenecektir. Windows cdnizi cd-rom sürücünüze
yerleştirin ve disketinizin oluşmasını bekleyin. Disketiniz oluştuktan sonra... Disketi sürücüye yerleştirin ve
çıkartmadan windows'u yeniden başlatın. Disket bir dizi işlemden sonra size 3 seçenek çıkaracak Bilgisayarı CD-Rom
desteği ile başlat seçeneğini seçin ve Enter'a basıp devam edin. Eğer 3 seçenek sizde çıkmıyorsa bilgisayarınızı
tekrar baştan başlatın ve "del" tuşuna basarak BIOS ayarlarına girin. Advanced Setup kısmına gelin ki bu bölüm bazı
bordlarda farklı isimlerde olabilir. First Boot kısmının Floopy Disk olmasına dikkat edin degilse ayarlayın ve kaydedip
çıkın, tekrar baştan başlayacaktır ve birkaç işlemden sonra A:\> ile karşı karşıya kalacaksınız. FORMAT C: yazıp
enter tuşuna basın bir uyarı gelecek "Sürücüyü biçimlendirmek istiyormusunuz" E/H (Evet/Hayır) E tuşun basın
ve işte bilgisayarınız formatlandı şimdi temiz windows kurmak için ana sayfadaki Windows Kurulumu başlıklı yazıyı
uygulayın ve işte sonuçta tertemiz bir sistem ile baş başasınız...

Etiketler: , , , , ,

Msn plus türkçe

http://www.msgplus.net/global.php?lang=tu

Microsoft'un çok yönlü iletişim yazılımı MSN Messenger'a bir dolu hoş özellik kazandıran Messenger Plus!, Messenger kullanıcılarının mutlaka yüklemesi gereken bir eklenti. Messenger Plus!'la birlikte Messenger'ınız daha hızlı ve stabil işliyor, şeffaflık efektleri kazanıyor, offline ya da away mesajları göndermenize olanak tanıyor, daha fazla mesaj satırı olanağı tanıyor, geniş çoklu dil desteği veriyor, geniş özelleştirme seçeneklerine ve daha pek çok faydalı özelliğe sahip oluyor.çeşitli Messenger OlanaklarıPlus! la, kişi listenizi düzenlemek için kişi adlarını yeniden adlandırabilir, kişi listeni temizlemek için kişilerin istatistiklerini görebilir, pencerelerini şeffaflaştırabilir, dosya aktarımlarını otomatik kabul edebilir, gelen ve giden mesajları filtreleyebilir ve daha bir çok şey yapabilirsiniz!

Mesajlaşma Deneyiminizi Zenginleştirin!Siz uzakta ya da boştayken,sizinle kontakt kuran kişilerinize göndermek için kendi kişisel durum mesajınıza sahip olabilirsiniz. Messenger Plus! ayrıca, anında hızlı metinleriniz için 50 adet yer, tek bir basit kısayol ya da belirlenmiş bir komutla gönderebileceğiniz kişiselleştirilebilir otomatik mesajlar, kodlarını hatırlamaya gerek kalmadan kolayca kullanabileceğiniz hızlı simge panelleri, metin yineleme özelliği ile yakınlarda gönderdiğiniz mesajı tekrar yollama, konuşmalar içinde arama ve alıntı ileti yollama olanakları tanır.Gelişmiş Günlük ArşivlemeDaha önceden MSN Messenger, günlük kaydının bir imzasını gösteriyordu.

Messenger Plus! buna zaten olanak tanıyor. Plus!'ın günlük kaydı arşivlemesiyle, şifrelemesiyle ve olanları unutmamak için tüm olayları kaydetmesiyle messenger'inkinden çok daha farklı.Diğer Mesajlaşma özellikleriMessenger Plus! size, ön ve arka plan için istediğiniz herhangi bir renk seçmenize ve kalın, italik, altı çizili ve canlandırılmış yazı biçimleri eklemenize olank tanır. Bu sizin, IRC deki gibi Messenger'in komut adı verilen metin kısayollarını her yönüyle kontrol etmenizi sağlar.Bildirimleri ZenginleştirEğer Hotmail kullanmıyorsanız, kendi pop3 posta hesaplarınızdan birini bildirim için seçebilirsiniz (beş adet e-posta eklenebilir!). Ek olarak, kişilerin online, offline olduğunda ya da nicklerini değiştirdiklerinde bildirimler alabilirsiniz.Güvenlik & Mağduriyet KontrolüMessenger Plus! bir Patrondan Korunma özelliği sunar. Bu özellik tek bir kısayolla Messenger'i ve konuşma pencerelerinizi gizler ve kimlerle konuşuyorduysanız onları olay hakkında bilgilendirir. Bu ayrıca bilgisayarınızın başından ayrıldığınızda Messenger'i şifreyle kilitlemeyede yarar.

Ayrıca özel konuşmalarınızı korumak için önceki konuşmalarıda sadece sizin okuyabilmeniz için şifreler.Güzel, basit ve kullanışlı bir arayüzYüzlerce özelliğine rağmen, Plus! organize edilen herşeyi, basit kullanıcı tecrübeleri ve kullanırken daha fazla hoşnut olmanız için Plus! 3 te yeniden tasarlanan tek bir ayarlar diyaloğunda saklar. Messenger Plus! ayrıca konuşma pencerelerine gönderilen komutlar vasıtasıya bir çok özelliğe, global kısayollar ve ortam menülerine erişim olanağı tanır.Eklenti MimarlığıMessenger Plus! özelliklerini yeterli bulmuyorsanız, eklentileri yükleyerek yeni yetenekler katabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve yüklemek için eklentiler bölümünü ziyaret edin!ve son olarak tamamı BEDAVA!Messenger Plus! ücretsiz bir yazılımdır. Arkadaşlarınıza göndererek kullanmaları için teşvik edebilirsiniz! Kesinlikle casus yazılım ya da Truva atı (Trojan) içermez. Kurulum sırasında isteğe bağlı sponsor program yüklenebilir, herhangi bir riski yoktur! Sponsor programı yüklemeyip yinede desteklemek isterseniz, Messenger Plus! online mağazasını ziyaret edin ya da sadece bir dakikanızı posta kartı yollamak için ayırın.

Etiketler: , , ,

Kanal tedavisi

Niçin kanal tedavisi yapılır?

Öncelikle şu bilinmelidir ki, doğal dişin yerini hiç bir yapay diş tutmaz. Dolayısıyla doğal dişlerimiz tedavi ederek son noktaya kadar korumalıyız. Dişlerimizden biri hastalandığında en bilinen koruma yöntemlerinden biri de kanal tedavisidir. Kanal tedavisi hasar görmüş dişlerin korunmasında yardımcıdır. Pulpa (sinir, kan, lenf damarlarını içeren dişin içindeki yumuşak tabaka), kendini tamir edemeyecek derecede hasar gördüğünde pulpa ölür. genellikle buna, kırık dişlerdeki veya derin çürüklerdeki bakteriler sebep olur. Bakteriler dişin özünde iltihaba yol açar. Hasar görmüş veya hastalanmış pulpa çıkarılmazsa diş ve çevresindeki dokular enfeksiyona maruz kalır. Ve sonunda dişinizi tamamen kaybedebilirsiniz.
Kanal tedavisi nedir ve nasıl uygulanır?

Kanal tedavisi pulpanın hasar gördüğü durumlarda uygulanan bir tedavi şeklidir. Önceki yıllarda hastalanmış yumuşak diş tabakasıyla karşılaşıldığında tek çözüm çekim iken, günümüzde bu dişleri tedavi etmek mümkündür.
Kanal tedavisi yapılmazsa ne olur?

Derin çürük ve çatlak dolayısıyla pulpanın kendini iyileştiremeyeceği durumlarda diş canlılığını kaybeder, enfeksiyon bütün dişe yayılabilir. Kanal tedavisi yapılmazsa enfeksiyon kök ucundaki dokulara kadar ulaşabilir. Dişi çevreleyen çene kemiği de iltihaplanarak aşınır. Meydana gelen bu boşlukta abse oluşur. Bu tabloya ağrı ve şişlik de eşlik eder ve diş kısa zamanda kaybedilir.


Kanal tedavisinin aşamaları;

1. Öncelikle ağrısız ve acısız bir tedavi olması için dişe anestezi yapılır.

2. Daha sonra çürük temizlenip, dişin özüne ulaşılınca hastalıklı ve yumuşak doku çıkarılır. Sinir ve doku artıkları temizlenir.

3. Kök ucuna kadar diş kanalına şekil verilir. Gerekirse bazı ilaçlar uygulanarak iyileşme hızlandırılabilir.

4. Seanslar arasında diş iyileşene kadar geçici dolgu maddeleriyle dişin üzeri kapatılır. İltihabın üremesinin durduğu anlaşıldıktan ve kök ucundan iltihap gelmesi sona erdikten sonra kanal içerisi özel bir dolgu maddesiyle, kök ucuna kadar doldurulur.

5. Bazı vak'alarda bu seanslara hiç gerek olmayıp tek bir seansta da kanal tedavisini sağlıklı bir şekilde kanal tedavisini bitirmek mümkündür.
Kanal tedavisi uygulanmış bir dişin ömrü ne kadardır?

Eğer diş tekrar enfekte olmazsa ve çürümesini önleyici tedbirler alınırsa, ömür boyu bu dolgu kullanılabilir. Düzenli dişhekimi kontrollerinizde enfeksiyonun başlangıcını yakalayabilirsiniz. Ayrıca çok iyi bir ağız bakımı ile de dişin tekrar çürümesi önlenmelidir.

Etiketler: , , , ,







eXTReMe Tracker
TOPLIST Genç Toplist - Yeni Nesil Hit Arttırma Motoru Domain TOPlist
kurtlar vadisi barbie oyunları bak kim dans ediyor izlesene.com ismail yk murat boz msn ifadeleri you tobe ruya yorumlari burc yorumlari