Image Hosted by ImageShack.us

25 Ocak 2007 Perşembe

Bir Tavuğun Hayat Hikayesi :)


Etiketler: , , , ,

KUŞLARDAKİ ŞAŞIRTICI DENGE

Herkesin mutlaka bir kez olsun dikkatini çekmiştir. Telefon telleri üzerinde dinlenen kuşlar hiç zorlanmadan dengede kalabilirler. Ne sürekli yön değiştiren rüzgar, ne de rüzgarın etkisiyle sallanan tel bu mükemmel dengeyi bozamaz.

Sirklerde çalışan cambazları düşündüğümüzde kuşların dengede kalma yeteneklerinin ne kadar üstün olduğu daha da iyi anlaşılır. Örneğin, gergin bir çelik halat üstünde yürümeye çalışan bir cambaz, dengesini sağlamak üzere, özel malzemeden yapılmış uzun bir sırık kullanmak zorundadır. Bu sırık cambaza bir tür terazi mekanizması kazandırır ve düşmeden tel üzerinde kalmasını sağlar.

Kuşlar ise dengelerini kurmakta herhangi bir alet kullanmazlar ama en iyi cambazdan çok daha yeteneklidirler: Bir telin üzerine havadan süzülerek iniş yapabilir ve 1 saniyeden daha az bir sürede dengelerini kurabilirler.

Alman bilim adamı Prof. Reinhold Necker, üstün birer akrobat olan kuşların nasıl olup da incecik bir tel üzerinde düşmeden kalabildiğini bulabilmek için tam dört yıl süren uzun bir araştırma yürüttü. Bochum Ruhr Üniversitesi'nde görev yapan araştırmacı, kuşların son derece özel bir denge mekanizmasıyla donatılmış olduğunu keşfetti. Bu araştırmaya göre, denge mekanizmasında iki farklı organ görev yapıyor.

Organlardan biri, diğer omurgalılarda da görülen iç kulak organı. Bu organ daha çok kuş havadayken faydalı oluyor ve kuş kanat çırptığı sırada ters yüz olmasını engelliyor.

Diğer organ ise kuşun leğen bölgesinde bulunuyor. Mükemmel işleyen bu organ omuriliğin sol ve sağ tarafındaki yarım daire kanallarından meydana geliyor. Omuriliğe bağlı simetrik kanalların içi özel bir sıvıyla dolu. Prof. Necker, bu sistemin işleyişini şöyle aktarıyor:

"Bu yarım daire kanalları bir terazi gibi işliyor. Kuşun vücudu nasıl hareket ederse bu sıvı ya o kanala ya da diğer kanala gidiyor".

Bu sistem elektronik bir bilgisayar sistemine benzer şekilde çalışan sinir hücrelerine dayanıyor. Mekanik uyarılmayla uyarılan loplardaki sinir hücreleri sinyali bacak ve beyinciğe gönderiyor. Necker, " Kaslar hareketi öyle düzenliyor ki kuşlar dengelerini mükemmel sağlıyor" diyor.

Bu organın denge üzerinde oynadığı rolü test eden bilim adamı, leğen bölgesindeki organları kusurlu olan kuşların denge sağlayamadıklarını ve yere düştüklerini belirledi.
Kuşlardaki bu harikulade denge organları olmasaydı, hafif bir rüzgar esmesiyle bulundukları tel üzerinden kolayca düşerlerdi. Bu organın en şaşırtıcı yönü ise otomatik çalışarak kuşu dengede tutuyor olması.

Organdaki tasarım incelendiğinde kanalların özel olarak varedildiği sonra akışkanlığı özel ayarlanmış bir sıvıyla doldurulduğu kolayca anlaşılmakta. Elbette böyle bir organ kuşun kendi iradesiyle oluşamaz. Ayrıca şuursuz atomlardan meydana gelen kas ve sinir hücreleri kuşu dengede tutmayı 'isteyemezler' ve gerekli ayarlamaları 'hesaplayamazlar'.

Etiketler: , , , , , ,

EVRİM TEORİSİ NEDEN BİLİMSEL VE GEÇERLİ BİR TEORİ DEĞİLDİR?


Evrim teorisi, yeryüzündeki canlılığın tesadüfler sonucunda, doğal şartlarla kendiliğinden meydana geldiğini savunur. Bu teori bilimsel bir kanun, ispatlanmış bir gerçek değil, bilimsellik kisvesi altında toplumlara empoze edilmeye çalışılan materyalist bir dünya görüşüdür. Modern bilim tarafından her alanda yalanlanan bu teorinin en büyük dayanakları ise birtakım hile, sahtekarlık, çarpıtma, aldatmaca ve göz boyamalardan oluşan telkin ve propaganda yöntemleridir.

19. yüzyılın ilkel bilim anlayışıyla hayali bir varsayım olarak öne sürülen evrim teorisi bugüne kadar hiçbir bilimsel bulgu veya deney tarafından doğrulanamamıştır. Tam tersine, teorinin iddialarını doğrulamak için başvurulan tüm yöntemler böyle bir teorinin geçersizliğini kanıtlamıştır.

Darwin döneminde hücrenin kompleks yapısı hakkında hiçbir şey bilinmiyordu.
Ancak, çoğu insan bugün bile bu teoriyi, aynen yerçekimi kanunu ya da suyun kaldırma gücü gibi ispat edilmiş bilimsel bir gerçek sanır. Çünkü başta da belirttiğimiz gibi, evrimin topluma yansıtılan yüzü gerçek yüzünden çok farklıdır. Pek çok kimse, son çırpınışlarla ayakta tutulmaya çalışılan bu teorinin ne kadar çürük temellere dayandığını ve bilim tarafından nasıl her aşamada yalanlandığını bilmez. Evrimcilerin desteksiz varsayımlar, taraflı, gerçek dışı yorumlar, çarpıtmalar, aldatmacalar, hayali çizimler, psikolojik telkin yöntemleri, sayısız sahtekarlık ve göz boyama tekniklerinden başka bir dayanakları yoktur.

Bugün biyoloji, paleontoloji, genetik, biyokimya, mikrobiyoloji gibi bilim dalları, canlılığın hiçbir şekilde tesadüfler ve doğa şartları sonucunda kendiliğinden meydana gelemeyeceğini kanıtlamıştır. Canlı hücresi, bilim dünyasının ortak kanaatiyle, insanoğlunun bugüne kadar karşılaştığı en kompleks yapı ünvanını korumaktadır. Modern bilim, tek bir canlı hücresinin dahi büyük bir şehirden çok daha kompleks bir yapıya ve içiçe geçmiş karmaşık sistemlere sahip olduğunu ortaya koymuştur. Böyle kompleks bir yapı, ancak bütün parçaları aynı anda ve eksiksiz olarak ortaya çıktığında işlev görebilir. Yoksa hiçbir işe yaramaz, zaman içinde dağılır, parçalanır ve yok olur. Evrimin iddia ettiği gibi milyonlarca sene diğer parçalarının "tesadüflerle" oluşmasını bekleyemez. Dolayısıyla sadece tek bir hücrenin kompleks tasarımı dahi, canlılığın Allah tarafından yaratılmış olduğunu açıkça göstermektedir. (Detaylı bilgi için bkz. Harun Yahya, Hücredeki Mucize, Vural Yayıncılık)

Hücredeki kompleks yapılardan örnekler; sağda: Hücredeki protein sentezinin gerçekleştiği "ribozom"; solda: Kromozomdaki DNA birimlerini paketleyen "nükleozom". Hücre bunlar gibi, hatta daha da kompleks pek çok yapı ve sistemi içinde barındırmaktadır. İlerleyen teknolojiyle tespit edilen bu karmaşık yapıların tesadüfen meydana gelebilmelerinin imkansız olduğunun anlaşılması evrimcileri içinden çıkılamaz bir duruma sokmuştur.

Ancak, materyalist felsefeyi savunan belli kesimler, çeşitli ideolojik çıkar ve beklentileri nedeniyle yaratılış gerçeğini kabul etmek istemezler. Çünkü Allah'ın emir ve yasakları doğrultusunda hak dinin insanlığa sunduğu güzel ahlakı yaşayan toplumların varolması ve yaygınlaşması bu materyalist kesimlerin işine gelmez. Kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirebilecekleri, suistimal edebilecekleri, maneviyattan soyutlanmış, dini ve ahlaki değerlerden yoksun nesiller her zaman için bu kesimlerin dünyevi beklentilerine daha uygun olacaktır. Dolayısıyla, insanlara yaratılmadıkları, tesadüflerle ortaya çıkıp hayvanlardan evrimleştikleri yalanını telkin eden evrim teorisini, her ne pahasına olursa olsun ayakta tutmaya ve toplumlara empoze etmeye çalışırlar. Bilimin, evrimi çürüten ve yaratılış gerçeğini doğrulayan tüm açık kanıtlarına rağmen, akıl ve mantığı bir kenara bırakarak her ortamda ve her fırsatta bu safsatayı gündeme getirir ve savunurlar.

Francis Crick
Oysa ilk canlı hücresinin, hatta bu hücrenin içindeki milyonlarca protein molekülünden tek bir tanesinin dahi kendiliğinden oluşmasının imkansız olduğu, akıl ve mantığın yanı sıra, ihtimal hesaplarıyla matematiksel olarak da kanıtlanmıştır. Yani evrim daha ilk aşamada, ilk canlı hücrenin varoluşunu açıklama aşamasında çökmüştür.

En küçük canlı birimi olan hücre -evrimcilerin iddia ettikleri şekilde- ilkel ve kontrolsüz dünya koşullarında rastlantılar sonucu asla oluşamadığı gibi, 20. yüzyılın en gelişmiş laboratuvarlarında bile sentezlenememiştir. Canlı hücresinin yapı taşı olan amino asitlerden ve bunların oluşturduğu proteinlerden yola çıkarak değil hücre, hücredeki mitokondri, ribozom, lizozom, hücre zarı, golgi aygıtı, endoplazmik retikulum, vs. gibi organellerinden tek bir tanesi bile oluşturulamaz. Dolayısıyla evrimin tesadüfen oluştuğunu iddia ettiği ilk hücre yalnızca hayal gücüne dayalı bir fantezi ürünü olarak kalmıştır.

Halen aydınlığa kavuşturulamamış pek çok sırrı içinde barındıran canlı hücresi, evrim teorisinin en büyük açmazlarından birini oluşturur.

Gerek hücre, gerekse hücrenin yapı taşı olan proteinlerden tek bir tanesi bile rastlantılar sonucunda oluşamayacak derecede kompleks bir yapıya sahiptir. Laboratuvar deneyleri ve olasılık hesapları, bu imkansızlığı gözler önüne sermiştir. Günümüzün en gelişmiş laboratuvarlarında, en son teknolojiyle bile canlı hücresindekine benzer bir verim ve başarıyla protein üretimi yapılamamaktadır.

Evrim açısından benzer bir açmaz da canlı hücresinin çekirdeğinde bulunan ve yaklaşık 3.5 milyar birimlik bir şifreleme sistemiyle canlının tüm bilgilerinin kodlu olduğu DNA molekülüdür. 1950'lerde elektron mikroskobunun icadıyla yapısı keşfedilen DNA, muhteşem bir plan ve tasarıma sahip dev bir moleküldür. Uzun yıllar evrim teorisine inanan Nobel ödüllü bilim adamı Francis Crick bile DNA'yı keşfettikten sonra, yaşamın kaynağının rastlantı ve tesadüfler olamayacağını şöyle itiraf etmek zorunda kalmıştır:

Darwin'in teorisinin bilim dünyasına hakim olmasından bu yana, paleontoloji (fosil bilimi) bu teori temel alınarak yürütülmektedir. Ancak buna rağmen dünyanın pek çok farklı bölgesinde yapılan fosil kazıları, teoriyi destekleyen değil, çürüten sonuçlar vermiştir. Fosiller, farklı canlı gruplarının yeryüzünde özgün yapılarıyla aniden ortaya çıktıklarını, yani yaratıldıklarını göstermektedir.
Bugünkü mevcut bilgilerin ışığında dürüst bir adam ancak şunu söyleyebilir: Bir anlamda hayatın kökeni mucizevi bir şekilde ortaya çıkmıştır.1

Ülkemizdeki evrimcilerin en tanınmışlarından olan Prof. Dr. Ali Demirsoy da protein ve DNA'nın meydana gelmesi hakkında şu itirafı yapmaktadır:

Esasında bir proteinin ve çekirdek asidinin (DNA-RNA) oluşma şansı tahminlerin çok ötesinde bir olasılıktır. Hatta belirli bir protein zincirinin ortaya çıkma şansı astronomik denecek kadar azdır.2

Ünlü Amerikalı mikrobiyolog Homer Jacobson ise canlılığın tesadüfen oluşumunun ne derece imkansız olduğunu şöyle ifade etmektedir:

İlk canlı ortaya çıktığı zaman, üreme planlarının, çevreden madde ve enerji sağlamanın, büyüme sırasının ve bilgileri büyümeye çevirecek mekanizmaların tamamına ait emirlerin o anda birarada bulunmaları gerekmektedir. Bunların hepsinin kombinasyonu ise tesadüfen gerçekleşemez.3

Amber içinde bulunmuş 25 milyon yıllık termit fosilleri. Günümüzde yaşayan termitlerden tümüyle farksız.
Evrim teorisinin bir diğer büyük hezimeti de fosil kayıtlarındadır. Yıllar süren arkeolojik çalışmalarda bulunan fosiller arasında, evrimin öne sürdüğü gibi, canlıların basit türlerden kompleks türlere kademe kademe evrimleştiğini göstermesi gereken ara geçiş formlarına bir türlü rastlanamamıştır. Eğer gerçekten bu tür canlılar geçmişte yaşamışsa bunların sayılarının ve çeşitlerinin sayılamayacak kadar çok olması gerekir. Daha da önemlisi, bu ucube canlıların kalıntılarına mutlaka fosil kayıtlarında rastlanması gerekir. Çünkü bu ara geçiş formları gerçekten var olmuş olsa, bunların sayısı bugün bildiğimiz hayvan türlerinden bile fazla olmalı ve dünyanın dört bir yanı fosilleşmiş ara geçiş formu kalıntılarıyla dolup taşmalıdır. Evrimciler 19. yüzyılın ortasından bu yana dünyanın dört bir yanında yaptıklarıhummalı fosil araştırmalarındabu ara geçiş formlarını aramaktadırlar. Oysa, 150 yıla yakın bir süredir büyük bir hırsla aranan bu ara geçiş formlarından eser yoktur.

Kısacası fosil kayıtları da canlı türlerinin, evrimin iddia ettiği gibi ilkelden gelişmişe doğru bir süreç izlediğini değil, bir anda ve en mükemmel halde ortaya çıktıklarını göstermektedir.

Evrimciler, yüz elli yıla yakın bir süredir büyük bir gayretle teorilerine delil toplamaya çalışırlarken, kendi elleriyle evrim diye bir sürecin yaşanmış olamayacağını bizzat kendileri ispatlamışlardır. Sonuçta modern bilim şu tartışılmaz gerçeği ortaya koymuştur: Canlılar kör tesadüfler sonucu evrimle oluşmamış, Allah tarafından yaratılmışlardır.

Etiketler: , , , , , , , ,

BURÇ UYUMLARI

Ben Koç Sevgilim Koç

Bu beraberlik çok enerjik ve heyecanlı olacaktır. Koçların güçlü fikirleri vardır. Herşeyden önce ben diyerek hareket ederler. Aranızdaki güç savaşından kurtulabilirseniz, birlikte çok eğlenebilirsiniz. Birbirinizle yarışmayın ve rekabet duygunuzu dış dünyaya yöneltin.

İki Koç'un beraberliğinden kıvılcımlar çıkabilir. Elele verdiğiniz takdirde çok şey başarabilirsiniz. İkinizde her zaman büyük düşünürsünüz, ulaşamayacağınız hiç bir hedef yok gibi.

Risk almayı seven, girişimci Koç ile ortak olabilirsiniz. Yalnız birbirinize akıl vermeye kalkışmayın. Koç burcu kendisine akıl verilmesinden ya da emir almaktan nefret eder. Bu engeli aşabilirseniz birlikte büyük başarılar elde edebilirsiniz.

İkinizde ateş elementisiniz. Pratik sayılmazsınız ve ayaklarınız yere sağlam basmaz. Doğum haritanızda toprak elementi burçlar varsa ilişkiniz için iyi olacaktır. İkinizde gözü kapalı risk almayı sevdiğiniz için zor durumda kalabilirsiniz.

Ateşli Koç burcunun seks hayatı mükemmel gitmiyorsa aldatıldığından şüphelenmeye başlar. Aceleci ve sabırsız Koç biraz yavaşlayıp seksin tadını çıkarmayı öğrenmelidir.Koç'lar arada bir tos vururlar ama arkasından zevkli ve tutkulu barışmalar gelir.

Sevgili Koç en sonunda derin içgüdülerinizi paylaşabileceğiniz birini buldunuz. Koç'la Koç çok iyi anlaşır.
Ben Koç Sevgilim Boğa



Bir Boğa’ya aşık oldunuzsa bilinçaltınız hayatınıza çeki düzen vermek istiyor olabilir. Boğa burcu sizden çok farklıdır. Risk almayı sevmez, adımlarına dikkat eder ve güvenliğine çok düşkündür. Güvenilir Boğa burcunun sinirleri Koç’unki kadar sağlam değildir, bu yüzden aranızda sürtüşmeler çıkabilir.

Boğa burcu çok yavaştır. Bu bazen harika (yatakta), bazen de iyi olmayan (ev satın alırken) sonuçlar doğurabilir. Kadın ve erkek Boğalar seksten önce en iyi başlangıcın iyi bir yemek olduğunu düşünürler.

Boğa sevgilinizin çok hoş ve sakinleştirici bir ses tonu vardır aynı zamanda çok iyi sırt masajı yapar. Işıklar karardığında oldukça duyarlı, şehvetli, ilgili bir sevgiliniz olduğunu fark edeceksiniz. Aceleci Koç’un bu durumda yavaşlaması ve vites küçültmesi gerekmektedir. Koç’un yıldırım hızını ancak çekici Boğa’nın okşayışları yavaşlatabilir. Siz ise bazen fazla ciddileşen Boğa’nın hayatına sürpriz ve eğlence katabilirsiniz. Herşeye rağmen şehvetli Boğa’nın yanında kendinizi cennette hissedebilirsiniz.

Boğa’nın son derece üretken, pratik ve iyi kazanan biri olduğunu göreceksiniz. Sizin maceracı ruhunuz ile onun evde oturmayı seven sakin yapısı çatışacaktır. Boğa alışkanlıklarına ve ev hayatına o kadar bağlıdır ki onu evinin dışına çıkarmanız nerede ise imkansızdır. Sizin hareketli yapınızla onun sakin yapısı aslında hiç uymamaktadır. Kısa bir süre içinde ondan sıkılabilirsiniz.

Bu ilişkinin yürümesi için ikiniz de çok çaba göstermelisiniz.

Ben Koç Sevgilim İkizler

İkizlere gözünüz takılmış olabilir. İşte tam size göre birisi. Bu sempatik İkizlerin paylaşacak çok neşesi vardır. İkinizde çabuk sıkılır ve yeni heyecanlar ararsınız. Aynı anda bir çok şeyi birden idare edebilirsiniz. Konuşkan, hareketli, aktif ve bir çok arkadaşı olan Koç ve İkizler birbirine çok uygundur.

Her gün kafa yorduğunuz farklı konular hakkında ateşli tartışmalar yaparsınız. Yeni fikirler bu ilişkide hiç eksik olmayacaktır, bu fikirleri değerlendirmeye çalışın. İkizler'in ağzından kelimeler rahatlıkla dökülür ve tam yerini bulur. Bazen sizin halkla ilişkilerinizi yaptığını görebilirsiniz.

Koç burcu ilişkide lider olmak ister. İkizler ise değişken yani uyumlu nitelik taşıdığı için bu durumu sorun çıkarmadan kabullenir. Zaten onun kafası kendi projeleri ile yeterince doludur. Sizin hep kendi isteklerinizde diretmeniz sinirini bozsa da, bunu anında dile getirecektir. İkizler asla içine atmaz ve kin tutmaz. Ateş elementi Koç için, hava elementi İkizlerin varlığı taze hava gibidir. Kıymetini bilin.

Yatakta tutku ve ateş kaynağı başta siz de olsanız, uyum yeteneği ile sizin seviyenize hemen gelecektir. Siz ise aceleciliği bırakıp biraz yavaşlamalısınız.İkinizde anlık yaşadığınız için, hiç olmazsa birinizin gelecekle ilgili ciddi planlar yapması gerekmekte. Pratik sayılmazsınız ve detaylarla aranız iyi değildir

Birlikte ışıltılı bir hayatınız olabilir, sakın İkizleri bırakmayın!

Ben Koç Sevgilim Yengeç


Yengeç burcu sizden çok farklıdır yinede bu ilişkinin geleceği sizin tutumunuza bağlı olacaktır.Yengeç köklerine ve ailesine çok bağlıdır siz ise dış dünyaya aitsiniz.

Siz risk almayı sever, yeni girişimlerle kendinizi denemek istersiniz. Yengeç ise sağlamcıdır, sizin atılımlarınız onu ürkütür. Sizin diğer insanlar gibi maaşlı bir işte çalışmamanıza şaşırmaktadır. Koç burcu bir şirkette çalışıyorsa bile kendi işinin başına geçme planları yapıyordur. Fırsatını bulduğu anda özgürlüğüne yelken açacaktır.

Yengeç burcu Koç'un neden evde oturamadığını merak ederken, Koç ise Yengeç'in başarı hakkında hiç bir şey bilmediğini düşünür. Koç, Yengece başarı için onun hayal bile edemeyeceği kadar çalışma, çaba, zaman ve dikkat gerektiğini haykıracaktır. Yengeç'te de biraz hırs vardır ama hiç bir zaman sizin işinize olan düşkünlüğünüzü anlayamayacaktır.

Farklılıklarınızı aşabilirseniz, Yengeç ile hayal bile edemeyeceğiniz sıcak bir yuvanız, mutlu bir ev hayatınız olacaktır. En büyük mutluluğu evinde bulan Yengeç çok iyi bir eş ve anne-babadır. Onunla sık sık aile ziyaretleri yapabilirsiniz, aile bağlarınızı güçlendirmek için buna katlanmalısınız.

Farklı yapılarınız seks hayatınızda da ortaya çıkacaktır. Yengeç romantik anlar beklerken siz sadece tutku dolu olacaksınız. Duygusal olmayan yapınızla onu hayal kırıklığına uğratabilirsiniz. Romantik olmaya çalışın. Sevgili Koç moraliniz bozulduğunda gözünüz dışarıda olur ve kaçamak yapmak için fırsat kollarsınız. Bu tip dürtülerinize hakim olmalısınız yoksa onu kaybedebilirsiniz.

Yengeç duygusal iniş çıkışlarla dolu hassas bir burçtur. Duyguları sık sık değişir. Günlerce hatta bazen aylarca neşeli iken birdenbire tam tersi olabilir. İçine kapandığı zaman onu dışa döndürecek sabrınız yoktur. Size göre fazla somurtkan ve mızmızdır. Bu durumdan şikayetçi olduğunuz zaman kalpsizlik ve ilgisizlikle suçlanabilirsiniz.

Yengeç burcunun terk edilme korkusu vardır. Koç burcu ise özgürlüğünü kaybetmek ve kısıtlanmaktan korkar. Bu ilişkinin sürebilmesi için ikinizin de çok ama çok anlayışlı olmanız gerekiyor. Milyonda bir de olsa sakin bir Koç ya da duygusal olmayan bir Yengeç'e rastlayabiliriz. Yine de gerçekçi olmak gerek, bu ilişkinin devamı için çok gayret göstermeniz lazım. Az ihtimal devam edebilirse, sonuç güzel olabilir. Koç burcu daha duygusal, Yengeç ise daha canlı ve macera dolu bir hayata kavuşabilir. Sonuç ise tamamen ikinizin elindedir.

Ben Koç Sevgilim Aslan

Bu ilişki benzer ruhların beraberliği olacaktır. Enerjik, heyecanlı, güç dolu bir ilişki sizleri bekliyor. Aslan burcu sanki sizi mutlu etmek için yaratılmış.

Ateşli sohbetler, parlak fikirler ve macera dolu bir ilişki olacaktır. Aslan burcu sizin aşk eviniz olan 5. evinizin yöneticisidir ve sizi çok mutlu edebilecek özelliklere sahiptir. En zor gününüzün sonunda bile sizi güldürebilen, neşeli, cömert Aslan'a hayran olacaksınız. İkinizde ateş elementi olduğunuz için sınırlarınızı zorlayarak etrafınızdaki dünyayı keşfetme dürtüsüne sahipsiniz. Ateş burçları çok yaratıcıdır bu yüzden aranızda sonsuz fikir alışverişi olacaktır. İkinizinde hayattan beklentileri çoktur, bu beklentilerinizi birlikte gerçekleştirebilirsiniz.

Aslan sevgiliniz romantik olduğu için size hoş sürprizler hazırlayacaktır. Pahalı ve gösterişli yerlerde yemek yemekten ve buralarda görülmekten zevk alır. Görünüşüne önem verir, iyi giyinmeyi sever ve aynı özeni sizinde göstermenizi ister.

Aslan burcu, baştan çıkarma ustasıdır. Yönetmeyi seven Koç, kendinizi bu defalık onun ellerine bırakırsanız mutlulukla teslim olduğunuz ilk savaşınız bu olabilir. Seksüel beraberliğiniz ateşli, tatlı ve her yönü ile mükemmel olacaktır. İkinizde son derece tutkulu ve enerji dolusunuz.

Aslan kadını ve erkeği gururlarına çok düşkündür, hiç bir şekilde aldatılmayı hazmedemez. O da sizin gibi birinci olmak ister, ikinciliğe tahammülü yoktur.

İkinizde pratik olmamakla birlikte çok üretkensiniz. Büyük ihtimalle yeterli gelire sahip olacaksınız. İkiniz birden ilişkiyi yönetmek istediğiniz için iki patronlu bir ortaklık gibi olacaktır. Bu yüzden aranızda sürekli bir gerilim olabilir.

Aslan'ın inatçılığından şikayetçi olabilirsiniz. Siz ona göre biraz daha esnek olduğunuz için, bazı durumlarda sizin alttan almanız gerekebilir. Aslan ve Koç'un kavgası sırasında çığlıklar ve kükremeler duyulacaktır. Aslan kükremesi ile Koç'u sindirebilir. En iyisi olaylar büyümeden kontrol altına almak olacaktır. En seksi ve tahrik edici ses tonunuzla barışmayı önerin ve asla onun gururunu kırmayın. Gururu kırılan Aslan'ı teskin etmek oldukça zordur. Beraberliğinizin devamı için kesinlikle Aslan'ın gururunu kırmamalısınız.

Sevgili Koç sanki Aslan burcu sizin için yaratılmış, birbirinizin ihtiyaçlarını o kadar iyi anlarsınız. Sakın bu şehvetli kediciği elinizden kaçırmayın.

Ben Koç Sevgilim Başak


Arkadaşlarınız, Başak'tan ne farklı olduğunuzu söylemişlerdir.Siz bunu zaten başından beri biliyordunuz. İlişkiniz hala devam ediyorsa da bu iyi niyet ve azminizin sayesindedir.

Bazı şeylerin farkına varmalısınız. Başak sevgiliniz de sizin gibi çok çalışkandır ama enerjilerinizi farklı yönlerde kullanırsınız. Başak burcu sabah uyanır uyanmaz, gün boyu yapması gereken işlerin planını yapar. Bu işlerini bitirene ve kusursuz hale getirene kadar uğraşır. Sorumluluk duygusu ve hırsı ile kendi kendini motive eder. Onu kontrol edecek bir patrona ihtiyaç duymadan işlerini eksiksiz ve zamanında bitirir. Verdiği sözlere önem verir ve kimseyi (en başta kendini) hayal kırıklığına uğratmamak için elinden geleni yapar.

Siz olayları bütün olarak görebilirsiniz ve daha atılgansınızdır. Başak ise detayda, organizasyon ve düzen kurmada çok beceriklidir.

Başak sevgiliniz yanınızda iken çok güçlü olabirsiniz. Görev duygusu ile dolu Başak size yapmanız gereken işleri hatırlatacak ve her yönden destek olacaktır. O yanınızda iken hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizden daha esnek olduğu için bir engelle karşılaştığı zaman sizin gibi donup kalmaz hemen alternatif bir çözüm yolu bulur.

Başak her zaman haklı çıkmayı becerir ve sizin gözünüzden kaçan detayları asla kaçırmaz. Bazen, hiç bir şeyin onu memnun edebilecek kadar kusursuz olamayacağına inanırsınız. Unutmamalısınız ki Başak size zorluk çıkartmak için değil dış dünyada parıldamanız için böyle davranmakta. Egonuzu kontrol altında tutup Başağın tavsiyelerine uyarsanız çok başarılı olabilirsiniz. Bütün olağanüstü başarılı Koç'ların arkasında ilgili, titiz bir Başak vardır.

Yatakta insiyatif sizde olacaktır. Başak daha çekingendir ve ilk adımı sizden bekler. Kadın ve erkeğe göre bu durum değişebilir. Koç kadını ne istediğini bilir ve çok heyecan vericidir. Başak, Koç için ideal bir eştir. Neyi, ne zaman istediğini çok uygun bir şekilde dile getirebilir. Eğer konuşabilmek bir ilişkinin onda dokuzu ise siz bunu başarıyorsunuz.Uzun bir iş gününün sonunda Başağı havaya sokmak için önce onu rahatlatıp sakinleştirmelisiniz. Beraberliğiniz yıllarca sürse bile bu görevinizi ihmal etmeyin. Ani içgüdülerinizle hemen birlikte olma çabanız onu perişan edebilir. Gereken zamanı ayırıp onu baştan çıkarırsanız ikinizde harika vakit geçirirsiniz.

Koç burcu sadık değildir. Ahlak kurallarına ve değer yargılarına çok önem veren Başak ise böyle bir şeyi asla kabul etmeyecektir. Ne istediğinize karar verin ve boşuna ikinizde üzülmeyin.

Çok çaba gösterirseniz bu beraberlik sürecektir. Elinizden geleni yapın !


Ben Koç Sevgilim Terazi


Zarif Terazi ile ya biribirinizi tamamlayarak bütün olursunuz ya da rakip, ortası olmayacaktır. Aralarında altı ay fark olan burçlar birbirinin zıttı olurlar. Zıt burçlar ise birbirini çeker. Farklı kutupları bir araya getirmekte becerikli olan Terazi iyi bir arabulucudur. Aceleci Koç'un tersi olarak problemleri tarafsız bir gözle inceler, küçük parçalara bölerek analiz eder ve sonunda çözüm getirir.

Kibar Venüs tarafında tönetilen Terazi son derece politiktir, ağzından asla kırıcı bir söz çıkmaz. Bu özellikleri ile iyi bir arabulucudur ve diğer tarafların red edemediği uzun vadeli anlaşmalara razı eder.
Terazi iletişimci hava elementidir. Bu yüzden söyleyecek sözleri ve fikirleri hiç bitmez. Hava Terazi Koç'un ateşini alevlendirerek daha canlı yanmasını sağlar. Canlı, aydınlık bir beraberlik olacaktır.
Siz bireyselsiniz, Terazi ise ortaklıklar ve evlilik burcudur. Sevgiliniz sorunlarınıza adil çözümler önerirken sizin de diktatör huyunuzdan vazgeçmeniz gerekiyor.

Terazi evli iken daha mutludur ve eşini terk etmez. İkinizde iddialısınız ama bunu farklı şekillerde yansıtırsınız. Terazi hoşluğu ve cazibesi ile isteklerini yaptırmaya çalışır ve uzlaşma önerir. Koç ise terör yaratarak karşısındakini sindirmeye çalışır. Bu farklı yönteminiz yüzünden başınız belaya girebilir, siz de Terazi'nin taktiğini uygulamalısınız. O da sizin kadar azimli ve kararlıdır ama sizden daha kurnazdır. Tahmininizin tersine Terazi de hükmetmeye bayılır. Sevgiliniz tüm becerisini kullanarak, tatlılıkla sizi öyle bir kandırır ki farkına bile varmadan, mutlulukla onun dediklerini yapmaya başlarsınız. Ondan çok şey öğrenebilirsiniz.

Sevgili Koç, yatakta çok acelecisiniz. Yavaşlamalı ve onun isteklerini göz önüne almalısınız. Özellikle en başta hareketlerinize dikkat edin, sabırsız davranışlarda bulunmayın. Venüs tarafından yönetilen Terazi'ye özen gösterin. Görüntüsüne önem verir ve sizi de öyle görmek ister. Onunla buluşmadan önce üstünüze başınıza çeki düzen vermeyi unutmayın. Yirmi sene bile evli olsanız evin içinde pasaklı dolaşmamalısınız. Kendinize bakar spor yapmayı da ihmal etmezseniz sizi çekici bulacak ve sizinle gurur duyacaktır.

Terazinin yöneticisi Venüs ile Koç'un yöneticisi Mars'ın beraberliği müthiş olacaktır. Bu ikilinin arasında büyük bir seksüel uyum ve çekim vardır. Mars'ın ateşi ile Venüs'ün erotikliği birarada en seksi ilişkiyi oluşturur.

Ben Koç Sevgilim Akrep


Mars tarfından yönetilen bu iki burcun beraberliği ateşli, tutkulu ve gürültülü olacaktır. İkinizde hiç bir şeyi yarı gönüllü yapmazsınız. İkinizinde kuvvetli inançları ve görüşleri vardır. Astrolojik açıdan pek uyumlu sayılmasanız da çok çabalarsanız eğlenceli bir ilişkiniz olabilir.

Yatakta ikinizde doymak bilmeyen bir iştaha sahipsiniz. İkinizde sonsuz ihtiras ve enerjiye sahip olduğunuz için birbirinizden çok zevk alırsınız. Akrep burcunun duyguları daha derindir ve sizin onu anlamanızı isteyecektir. Onun duygularına önem verin ve anlamaya çalışın.

Akrep ile kendinizi bulup tüm fantezilerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sevgiliniz bu konuda sizden daha duyarlı ve beceriklidir, ondan çok şey öğrenebilirsiniz.

Akrep burcu size sadık olacak ve aynı sadakati sizden de bekleyecektir. Onu elinizde tutmak istiyorsanız gözünüz dışarıda olmamalı. Küçük kaçamaklar, flörtler ve orada burada sabahlamak size çok eğlenceli gelir. Birine bağlanıp, onun sadık sevgilisi olamak size göre olmayabilir. İlişkinizin başında ne istediğinize karar vermelisiniz.

Bir Akrep burcuna aşık oldunuzsa ve eğer yukarıdaki konulara özen gösterebilecekseniz buna değecektir, beraberliğiniz çok neşeli olabilir.

Ben Koç Sevgilim Yay


Sevgili Koç maceraya bayılırsınız, Yay ile birbirinizi bulmanıza şaşırmamalı. Artık birlikte Afrika'da safariye mi çıkarsınız, ortak bir konuda birlikte ders mi alırsınız, ne yaparsanız bu ilişki çok eğlenceli olacaktır.

İkinizde ateş elementleri olduğunuz için tükenmek bilmeyen fikirleriniz var ve etrafınızdaki dünyayı merak edip durursunuz. Her açıdan çok uyumlusunuz.

En sonunda kendiniz gibi idealist birine kavuştunuz. Ateşli fikir alışverişlerinizle beraberliğiniz renkli olacaktır. Yay'la birlikte dünyayı iyileştirmek üzere ortak bir amaç için çalışabilir ya da sıfırdan bir işe başlayıp onu devleştirebilirsiniz ama ikinizde pratik sayılmazsınız.

Doğum haritalarınızda toprak burçlarından biri yani Başak, Oğlak, yada Boğa varsa çok daha fazla başarılı olabilirsiniz.

Yay sizden daha esnek ve uyumludur. Siz ise uzlaşmayı beceremezsiniz. Aranızda bir anlaşmazlık olduğunda genelde Yay alttan alacaktır vede bunu fazla dert etmeyecektir. Gene de çok ileri giderseniz açıksözlülüğü ile sizi anında kendinize getirecektir. İlişkinizin başarılı olma sebeplerinden biri de budur.

Aranızdaki iletişim hızlı, güçlü ve sevgi doludur. Yay ile birbirinize kinlenmezsiniz ve her zaman açıksınızdır. İkinizde spor yapmaktan ve limitlerinizi zorlamaktan zevk alırsınız. Egzersiz seks öncesi iyi bir başlangıç olacaktır. İkinizde hareket ettikçe daha enerjik olursunuz.

Yay ile anlık sürprizlerden hoşlanırsınız. Planladığınızı bekleyemeyecek kadar sabırsızsınızdır. Seks hayatınız onunla her zaman heyecanlı olacaktır.

Yay bekarlar burcu olarak bilinir ve zor bağlanır. Evlilik fikrine alışşa bile bu zaman alacaktır. Yay ile birlikte iseniz ilişkinizin doğal olarak evliliğe gideceğini zannetmeyin. Aslında siz de özğürlüğünüzü kaybetmek istediğinizden emin değilsinizdir.

Yay'ın iyimser ve heyecanlı yapısına hayran olacaksınız. O da sizin sınır tanımayan yaklaşımınıza bayılacaktır. Birlikte hayata dört elle sarılabilirsiniz. Sevgili Koç, Yay sizin için yaratılmış diyebiliriz.


Ben Koç Sevgilim Oğlak


Hayata farklı bakış açıları olan farklı kişilersiniz. Bir Koç olarak bu kadar planlı bir ilişkiye dayanamaz isyan edersiniz. Siz bir ateş elementi olarak sınırları zorlamak, başkalarının çekindiği konuları kurcalamak istersiniz. Toprak elementi Oğlak ise pratiklik ve güvenlik demektir. Büyük ihtimalle onun iyi bir işi vardır. Genellikle büyük firmalarda başarılı ve iyi bir mevkiiye sahiptirler. Yaptıkları işle tanınmak onlar için önemli olduğundan işlerinde ağır sorumluluklar alır ve isimlerini duyururlar.

Siz sürekli olarak yeni, heyecanlı fikirler üretirken Oğlak tedbirlidir ve adımlarını düşünerek atar. İyimser yapınızla her kötü günden sonra aydınlık günler beklerken Oğlak sizi en kötüsüne hazırlamaya çalışır. Birbirinizi dengeleseniz de bu sizin maneviyatınıza zarar verebilir. Gene de ikinizin olumlu özellikleri bir araya geldiği zaman (sizin atılganlığınız ve Oğlağın yapıcılığı) sağlam temeller oluşturabilirsiniz.

Ateş Koç ile toprak Oğlak buırcunun birlikteliği yatakta iyi olabilir. Onu ne kadar uzun zamandır tanırsanız tanıyın, baştan çıkarmak için acele etmeyin ve gerekli zamanı ayırın. İşkolik Oğlak insanının sekse hazır olabilmesi için gevşemeye ve kafasını boşaltmaya ihtiyacı vardır. Oğlak günün yirmidört saati işini ve sorumluluklarını düşünür. Öncelikle onu bu düşüncelerinden uzaklaştırıp sakinleştirmeniz gerekmektedir. Koç olarak tutkulu ve acelecisinizdir ama ona zaman tanımalısınız. Oğlak daha kapalıdır, onu sabırla açabilirseniz nazik ve duyarlı yönleri ortaya çıkacaktır.

Bu ilişkinin sürmesi için gösterdiğiniz çabalar sonucunda heyecanlı anlar yaşayabilirsiniz. Onunla olan birlikteliğiniz sayesinde hayalini kurduğunuz servetin sahibi olabilirsiniz. Girişimci ve atılgansınız ama aynı zamanda hesapsızca risk alırsınız bu yüzden kendi başınıza başarılı olamayabilirsiniz.

İlişkiyi Oğlak yönetirse durağan ama huzurlu, siz yönetirseniz dağınık ama canlı olacaktır. Sadece Oğlak burcunun insiyatifindeki bir ilişki ise çok sıkıcı olabilir. Kontrol tamamen sizde olursa bu kez Oğlak yorulacak ve yıpranacaktır. Orta yolu bulup uzlaşabilirseniz ikiniz için de iyi olacaktır.

Ben Koç Sevgilim Kova


Sevgili Koç, Kova burcu sanki sizin için yaratılmıştır. Kova ile macera dolu bir hayatınız olacaktır. Kova'nın gizemli ilgisiz tavırları, keskin analitik zekası ve yenilikçi tutumu size çok cazip gelir.

Kova sizin asi karakterinize çok uygundur. Birlikte dünya çapında işler başarabilirsiniz. Kova'nın rolü toplumların düşünce sistemlerindeki hataları ortaya çıkarmak ve dünyayı daha iyi yaşanabilir bir hale getirmektir. İkinizde toplum baskısını umursamadığınız için özgürce hareket edersiniz.Aynı dili konuşursunuz ve geleceğe dönüksünüzdür. Yarının geçmişten daha iyi olduğuna inanırsınız.

Kova hava siz ateş elementi olduğunuz için çok iyi anlaşırsınız. İlişkinizde herşeyde olduğu gibi siz lider olmak istersiniz. Özgürlüğüne düşkün, kafası kendi işleri ile dolu Kova ise buna pek aldırmaz. İkiniz içinde özgürlüğünüz çok önemlidir. Kova evlenerek bireyselliğini kaybetmekten korkar. Koç'ta Kova'da birbirlerini sıkmazlar.

İkinizde esnek karaktere sahip olmadığınız için anlaşamadığınız bir konuda bir türlü orta yolu bulamazsınız.

Kova'nın sürprizlerle dolu seks hayatı sizi çok cezbeder. Aşığınızın size her gün başka bir sürpriz hazırlaması çok hoşunuza gider. Gene de ona yaklaşmak zor olacak ve kafanız karışacaktır. Cazibeli ve arkadaşça davranan Kova aslında aranızdaki mesafeyi korumaktadır. Bu, mesafeleri kolaylıkla aşabilen Koç için aşılamayacak bir zorluk değildir.

Koç'ta, Kova'da ilişkilerinde özgür olmayı istediklerinden karşısındakilere de aynı özgürlüğü verirler. Baskıcı kişiler bu ilişkide klostrofobik etki yapabilirler. Ne zaman ne yapacağı belli olamayan Kova burcunu anlamakta bazen zorlanabilirsiniz. Unutmayın ki sizi başta ona çeken özelliklernden biri de buydu. Kova ile olan beraberliğiniz canlı, neşeli ve harika olacaktır.

Ben Koç Sevgilim Balık


Balık burcu, sevgilisinin ona destek olmasını ister, siz ise bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Balık insanı yumuşak, fedakar ve yaratıcıdır. İlişkinizde insiyatifin kendisinde olmasını istemez ve idareyi memnuniyetle size bırakır.

Balık burcu günlük işlerini yaparken bile kafası hep başka bir yerdedir. Onun çevresine yaptığı fedakarlıkları gördükçe şaşıracak, insanların onu kullandıklarını fark edince de dehşete düşeceksiniz. O ise bunu fark etse bile umursamayacak ve insanlara yardım etmenin daha önemli olduğunu savunacaktır. Balık sizin anlamakta zorlandığınız yüce manevi değerler için yaşamaktadır. Koç ise "herşeyden önce ben " diyen Zodyak'taki birinci burçtur. Balık ise kendisinden başka herkese öncelik veren sonuncu yani onikinci burçtur. Balık kendisinden önce gelen onbir burcun karışımıdır ve evrensel sevgiyi yönetir.

Bazı astrologlar Balık'ların "yaşlı ruhlar" olduklarını aslında onların daha önce diğer burçlarda yaşamış olduklarını ve içsel manevi ışığa sahip olduklarını söylerler. Sizin için önemli olan şeylerin çoğu onun için önemsizdir. Balık burcu daha çok manevi değerlerle ilgilidir. Gene de sizin ateşli yapınıza ve dürüstlüğünüze hayran olur.

Sevgili Koç onu eleştirmeyin, Balık çok insancıldır. Sizin umurunuzda bile olmayan şeyler ona acı verebilir. Balık size yapışıp devamlı bir şeyler istemeyecektir. Onun yaratıcı ve zengin bir iç dünyası vardır. Sizinle birlikte partilere, yemeklere gitmekten zevk alacak daha sonra da mutlu bir şekilde kendi iç dünyasında dinlenmeye çekilecektir. Başkalarının sorunlarını kendisininmiş gibi dert ettiği için ara sıra yanlız kalıp toparlanmaya ihtiyacı vardır. Yanlız kaldıkça enerjisi yenilendiği için eski gücünü kazanana kadar bir köşede saklanmak ister. Toparlandıktan sonra yine herkesin dertlerini üstlenmek için dışarı açılır.

Gerçekten tam olarak ne olduğunu anlayamadığınız, ama hissedebildiğiniz büyülü, derin ve filozofik bir yapısı vardır. İç dünyasına girmeyi başarırsanız, kimsenin bilmediği bu zengin dünyaya hayran kalabilirsiniz. Aşk hayatınız göz kamaştırıcı olacaktır. Aşk onun için mutlu sonla biten büyüleyici bir masaldır. Hayatın acı gerçekleri ile karşılaşınca çok şaşırır.

Evliliği yıllar sürse bile her zaman el üstünde tutulmak, çok sevilmek ister. Sekste fiziksel arzunuz daha ön planda , duygularınız daha geride ise, Balık size karşılık vermeyecektir. Bunu gizlemeye çalışsanız da, o gerçek niyetinizi hissedecektir. Beraberliğinizde, onun derin duygularına neden karşılık vermediğinizi merak edecektir. Onun gibi derin duygulara sahip olmadığınızı anlamakta da güçlük çekecektir.

Sevgili Koç, Balık burcunun size olan düşkünlüğünün tadını çıkarın. Balık çoğu zaman kimsenin onu anlamadığının farkındadır. Ona özen gösterin ve incitmeyin. Balık insanını kırdığınız zaman sizi hiç uyarmadan, geri gelmemek üzere terk edecektir. Balık, bir ilişkinin kendine göre olmadığını anladığı an terk etme gücüne sahiptir. Ona kendinize davranılmasını istediğiniz gibi özenle yaklaşırsanız, saf aşkını ve kendisini kayıtsız şartsız size teslim edecektir.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

ASTROLOJİ NEDİR ?

Astroloji, gezegen ve yıldızların insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bir bilim dalıdır. İnsanoğlunun yazılı tarihinin başından beri var olan astroloji bilimlerin en eskisidir.

Astroloji kader değildir, herşey insanın kendi elindedir. Astroloji dönemleri inceler, fırsat alanlarını, şanslı zamanları, doğum haritanızda sizi kısıtlayan, zorlayan alanları, gecikmeleri gösterir. Sonuçta nasıl hareket edeceğiniz, neler yapacağınız hepsi sizin iradeniz içindedir. Gezegenlerin iyi açılar yaptığı şanslı dönemlerde, hiçbir şey yapmadan oturursanız bu fırsatları kaçırabilirsiniz. Aynı şekilde gezegenlerin zorlayıcı etkiler yaptığı dönemlerde gerekli gayret ve azmi gösterirseniz tüm zorlukları aşabilir, farkında bile olmadığınız içinizdeki gücü ortaya çıkarabilirsiniz.

TARİHÇE

Astroloji insanlık tarihi kadar eskidir.Tarihçilerin araştırmalarına göre farklı uygarlıklar birbirlerinden bağımsız olarak astroloji ile ilgilenmişlerdir. Aşağı yukarı bütün büyük uygarlıklar astroloji ile ilgilendiklerini açıklayan kanıtlar bırakmışlardır. Babil, Mısır, Hint, Çin, Maya, Yunan, Roma ve Arap uygarlıkları bunlar arasındadır. İlk astrologların kimler olduklarını bilmiyoruz, fakat bulduklarını ilk kaydeden Kaldeliler'dir. M.Ö. 3000 yılında Kaldeliler (şimdiki Irak) astrolojinin bilinen en özgün şekillerinden birini ortaya çıkarmışlardır. Bazı uzmanlar astrolojiye ait ilk kayıtların M.Ö. 5800 yılına kadar gittiğini belirtiyorlar. Maya uygarlığı, Hindistan ve Çin M.Ö. 2000 yılında astroloji bilimini kullanıyorlardı. Pitagoras ve Plato'nun yazılarında M.Ö. 500 yıllarında eski Yunanlılarda astrolojinin varlığından bahsedilmektedir. Kuzey Afrika'daki ve Doğu Akdeniz'deki Araplar da M.S. 8. yüzyılda astrolojiyi kullanıyorlardı. M.S. (805-85) yılları arasında yaşamış olan Albumasur ya da diğer adıyla Abu Maaschar'ın yazmış olduğu "Introductorium in Astronomiam" adlı eserle astroloji orta çağda yeniden önem kazanmıştır.

Zodyak yani burçlar kuşağı ilk astrolojik kayıtlarda şimdikinden biraz daha farklı idi. M.S. 180 yılında büyük Yunan matematikçi ve astronom Ptolemy tarafından bugünkü şekline getirilmiştir. Bu yüzyılda ise Carl Jung astroloji hakkında yazılar yazmış, insan kişiliği ve motivasyonu hakkındaki çalışmalarında astrolojiden faydalanmıştır.

Etiketler: , , , , , , , , , ,

Hadise

Etiketler: , , , , , , ,

Saddam Hüseyin İdam Vidyosu

havada uçak kazası

GREASE

HARİKA BİR KLİP


Etiketler: , , , , , , , , , ,

Şaşırtan İkizler

melez bir aileden doğan ikizler;

mucize bişey gerçekten

Bilimin açıklaması; milyonda bir olabilecek bir şey...

Etiketler: , , , , , , , ,

Mısırlılar Mars’tan mı geldi

Mısırlılar Mars’tan mı geldi

Yaklaşık 3000 bin yıl önce yaşamış bir sanatçının tam olarak ne çizmiş olduğu henüz çözülemedi. Arkeologlar duvarlarda ortaya çıkardıkları işaretleri büyük bir dikkatle kopyaladılar. Bu işaretler eciptologlar arasındaki tartışmaları daha da alevlendirdi. Uzun tartışmalar sonunda eciptologlar, çizimlerin temel olarak dört ayrı garip objenin varyasyonları olduğuna karar verdiler. Ne kadar tartışırlarsa tartışsınlar 19. yüzyıl araştırmacıları antik Mısırlıların tapınak duvarlarına ne çizdiklerine tam olarak karar veremediler. Tıpkı pek çok diğer buluntu gibi Abydos hiyeroglifleri de bir süre sonra unutuldu.

Yaklaşık 150 yıl sonra önemli bir Arap gazetesi olan El Şark El Avsat, Karnak’ta bulunan Amon Ra tapınağına ait birkaç fotoğraf yayımladı. Gazete okurlarına bu resimlere bakarak, antik Mısırlıların savaşlarda havacılığı kullanmayı bilip bilmediğini sordu. Bu soru okurları pek çok bakımdan şaşırtmıştı. Gazetede basılan fotoğraflar 3000 yıl önce hüküm sürmüş olan I. Seti tarafından inşa ettirilmiş olan tapınağın rölyeflerini gösteriyordu. Antik dönem sanatçısı rölyeflerde belirgin rotoruyla kuyruk ünitesi olan bir savaş helikopteri yapmıştı. Bunun yanında sanatçı birkaç uçak betimlemişti. Bu uçaklar günümüz süpersonik savaş uçakları ve ağır bombardıman uçaklarıyla ciddi bir benzerlik gösteriyordu.

Bu fotoğrafların yayımlanmasından sonra 19. yüzyıl eciptologlarının Abydos’un duvarlarındaki betimlemelerin ne olduğunu tam olarak anlayamamalarının da sebebi anlaşıldı. Çünkü o araştırmacılar da helikopter ve uçakların neye benzediklerini zaten bilmiyorlardı.

Firavun I. Seti, Antik Mısır’ın en ünlü ve başarılı komutanlarındandı. Ülkenin topraklarını genişletmiş, düşman saldırılarını başarıyla püskürtmüştü. Basılan bu enteresan fotoğraflar aynı zamanda bu başarılı firavunun düşmanlarıyla savaşmak için ileri bir teknolojiye sahip olduğunu mu gösteriyordu?
Tanınmış eciptologlardan Alan Alford, Nil kıyısına giderek Abydos gizemini çözmeye çalıştı. Araştırmacı gizemli hiyeroglifleri incelediğinde inanılmazın gerçek olduğunu fark etti. Uzman, gazetecilere Mısırlılar eğer hiyeroglifleri gerçek hayattan alıyorlarsa, bu kabartmaların bir helikoptere ait olduğunu söyledi.

Araştırmacılar, Karnak ve Abydos’ta ortaya çıkarılan ve birbirine çok benzeyen hiyerogliflerin şans eseri yapılmadığı fikrine vardılar. Bazı şüpheciler, I. Seti’nin takma adının arı olduğunu ve bu çizimlerin de bir arıyı betimlediğini iddia ettiler. Bu uzmanlar Mısırlıların helikopteri bilebileceklerine asla inanmadılar.

Ünlü ufologlardan Richard Hogland tam da bu sırada bir açıklama yaptı. Hogland’a göre bu gizemli hiyeroglifler Mısırlıların Mars’tan geldiğine ilişkin teorisinin kanıtlarıydı. Ona göre Marslılar sadece bir kez dünyayı ziyaret etmişlerdi. Bu uzman Marslıların inmek için antik Mısır topraklarının seçmelerini ise, bu toprakların Mars topraklarına çok benzemesi olarak açıklamıştı.

Yirminci yüzyılın sonlarında, Mars araştırmacılarının çoğu Hogland’ın teorisini desteklediler. Mısırlılar Mars’tan gelmişti. Uzmanlara göre milyonlarca yıl önce Mars’ta füzelerden korunmak için tek bir sığınak inşa edilmişti. Davetsiz misafirlerin Mars’ı ziyaret etmeleri durumunda bu sığınakta saklanacaklardı. Mars’ta yaşayan Marslıların bekledikleri oldu, insansız araçlar bu gezegene indi. Bu uzmanlara göre, Mars’a otomatik bazı araçlar fotoğraf çekmek için indiğinde Marslılar bu sığınağa saklandılar ve fotoğraflarda hiçbir canlı görünmedi. Böylece insanlar Marslıların izin verdiği oranda Mars hakkında bilgi edindi.

Ünlü eciptolog Bruce Rowles olaya bambaşka bir açıklama getirdi. Ona göre eski çağlarda gezegenler arası ziyaret hiçbir zaman için olmamıştı. Mısırlı pagan rahipler doğanın gizemlerini biliyorlardı. Ayrıca bu rahipler geleceği de görebiliyorlardı. Rahipler gelecekteki uçak, helikopter ve denizaltı ile yapılacak olan savaşları görmüşlerdi. Bu gördüklerini de resmetmişlerdi. Rowles’ın teorisi de en az Hogland’ınki kadar saçmaydı.

Günümüzde bu hiyerogliflerin sırrı henüz çözülmüş değil. Bazı araştırmacılar Mısırlıların havacılıkla ilgili bazı sırları bildiklerine ve uçakla uçabildiklerine inanıyorlar. Ancak bu sırlar zaman içerisinde bir biçimde yitip gitmişti. Karşıt görüşlülerse bu açıklamayı çok hayalperest buluyorlar. Böylesine bilgilerin bir anda yok olabileceğini kabul etmiyorlar.

Popüler bilimsel literatürde Mısırlı firavun Tutankamon’un 3300 yıl önce bir uçak kazasında öldüğü yazıyor. Tarihçi William Deutch’un sansasyonel açıklamasına göre antik Mısırlılar ilkel planörler ve sıcak hava dolu balonlarla bulutlara kadar yükselebiliyorlardı. Bu tür uçuşları sadece kraliyet ailesi üyeleri ve soylular yapabiliyordu. Deutch’a göre kraliyet ailesine mensup pek çok kişi ve elbette Tutankamon da uçak kazasında hayatlarını kaybettikleri için bacaklarında çok sayıda kırık ve sayısız yarayla bu dünyaya veda etmişlerdi.

Deutch’un teorisine göre hava araçları ilk Mısır’da ortaya çıktı buradan günümüzde Tibet, Hindistan, Meksika, Türkiye, Çin ve Guatemala olarak adlandırılan bölgelere yayıldı. Başka bir deyişle bu bölgelerde yaşayanlar gökyüzünde ilk uçan araçları görenlerdi. Mısırlılar ve Marslılar aynı soydan mı geliyor, bu hiyeroglifler helikopter, uçak ve denizaltı mı betimliyor hala bilmiyoruz ama dünyaya dair herhangi bir gizemin kalmadığı iddialarının gerçekleri yansıtmadığından emin olabiliriz. İnsana dair öğrenilecek daha çok konu var.

Etiketler: , , , , , ,

Bin Yıl Sonra Neler Olacak?

2000´lere Girdik Ama 3000´i Merak Ediyoruz !!! Bin Yıl Sonra Neler Olacak?

Bazıları şimdiden 3000 yılının, daha da doğrusu gelecek bin yılın merakına
kapıldılar. Tüm olanlar, aslında uzak geleceğin artık çok daha fazla merak
edilmesiyle ilgili. Buna Y3K problemi deniyor ve şimdiden stratejilerin
geliştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Şu insanoğlu bir garip; daha
2000´i yeni yeni yaşarken, 3000´in hesaplarını yapıyor. Tahminlerin temel
kavramı bilgisayarlar ve internet üzerine; bu ikisinin insanlığı yok
edeceğini düşünenler var, tehlikenin çok büyük olduğu belirtilirken, biran
önce uyanmamız isteniyor. Daha da beteri var; 3056 yılında yaşayacak veya
yaşamakta olan bir grup devrimcinin bugünü etkilediği ve internetle,
bilgisayarların araç olarak kullanıldığı ileri sürülüyor. Zaman içinde etkin
olan bu grup, kendi varlıklarını garantilemek için geçmişi sigortalıyorlar.
Kısacası internet bir "Truva Atı" virüsü içeriyor ve 3000 yılından gelen
saldırıyı simgeliyor. Üstelik birilerine göre, bu faşist grubun liderinin
adı bile belli; General Zere. Bu uçuk görüşü savunanlara göre, kalan 1000
yıl ve bir ay geçmeden evvel harekete geçmemiz gerekiyor.

İşte size bazı öngörüler; kahin Ahmed Watts öngörüyor;

"Bir grup Y3K fanatiği, kendilerini dondurarak, 3000 yılında uyanacaklar.
Onları gelecekteki güçler koşulluyor ve 3000 yılı kutlanırken, gezegeni
fethetmek için darbe yapacaklar. "

* Nüfusun bu kadar hızlı artması sonucunda, toprak çok değerli ve nadir
bulunur bir madde haline gelecek. Uzay teknolojisi sonucunda Ay´a
yerleşilecek.

* İnsanlar çok daha zeki olacaklar, genetik mühendisliğinin gelişimi ve
teknolojinin avantajları sonucunda çok zeki bir dünya oluşacak.

* Hiçbir kağıt ürün kalmayacak, yerini makineler ve plastik alacak.

* E-mail benzeri teknolojiler sayesinde haberleşme, eğitim ve eğlence
sağlanacak.

* İnsanların boyu çok uzayacak ve evrim insan ırkının dışına çıkacak.

* Farklı ırklar kalmayacak, tüm ırklar karışacak ve etnik düşünceler
unutulacak.

* Klonlar kullanılacak ama 3000 yılında bile ancak tıbbi amaçlarla
klonlamaya izin verilecek." ..

Ve Kay Herod diyor ki:

"3000 yılı olmayacak. Daha önce makineler zamanı durdurmanın yolunu
bulacaklar yani artık zaman olmayacak. Aslında bu başladı bile..."

Etiketler: , , , , , , ,

Kuzey Kutbunda Gün Doğumu Gün Batımı


Kuzey Kutbunda Gün Doğumu Gün Batımı

Etiketler: , , , , , , ,

Panama Kanali..........

Panama Kanali..........

Iki okyanusu birbirine baglayan göl/kanal'in deniz seviyesinden yüksekligi ise 26 metredir. Bir okyanustan digerine geçmek için gemiler yokus yukari çikamiyacagina göre kanali nasil geçerler ?bunu görmeliyiz arkadaşlarım. insanoğlu neler yapıyor ?

asagidaki linklerlere girin
http://www.pancanal.com/eng/general/howi...tour1.html

Nasil çalisir ?

http://www.pancanal.com/eng/general/howi...cion1.html

Etiketler: , , , , , , ,

EN ŞANSLI İNSAN

Frane Selak,74 yaşında emekli öğretmen.Hırvatistan'da yaşıyor.Tam 7 felaketten kurtuldu,dünyanın en şanslı insanı oldu.


1962 : Saraybosna'dan kalkan,Dubronik'e giden trene bindi.Tren raydan çıktı ve birkaç vagon nehre düştü.
Buz gibi suda 17 kişi boğuldu.Selak'ın kolu kırıldı ama kurtuldu.
1963 : Zagreb'te DC-8 tipi bir uçağa bindi.Uçak havadayken kapısı açıldı ve Selak aşağı düşen 20 kişiden biriydi.Kazada 19 kişi öldü!Selak
saman yığınına düştüğü için yaralı olarak kurtuldu.
1966 : Bindiği otobüs nehre uçtu.4kişi öldü,o birkaç sıyrıkla kurtuldu.
1970 : Otomobiliyle giderken motor alev aldı.Kendini dışarı zor attı,aracın benzin deposu infilak etti.
1973 : Otomobilinde meydana gelen patlamada saçlarının bir bölümünü kaybetti.
1995 : Zagreb sokaklarında otobüs çarptı.Yaralı kurtuldu.
1996 : Otomobil bir virajda Birleşmiş Milletler'e ait kamyonla çarpıştı.Skoda marka otomobiliyle uçuruma uçtu.O bir ağacın
üstüne düştü,otomobili yandı.
2003 : Frane Selak,piyangodan 1.3 trilyonluk ikramiye kazandı.Şimdi amacı kazasız belasız yaşamak.

Etiketler: , , , , , ,

Emre Aydın - Afili Yalnızlık

Albüm Adı : Afili Yalnızlık
Gönderen : mystery_lampard
Düzelten : kaloso



Ölsem, ölsem, ölsem... hemen şimdi
Kaçsam, gitsem, kaçsam... tam da şimdi

Bu kez pek bir afili yalnızlık
Aldatan bir kadın kadar düşman
Ağzı bozuk üstelik... bırakmıyor acıtmadan
Bu kez pek bir afili yalnızlık
Ağlayan bir kadın kadar düşman
Tuzaklar kurmuş üstelik
Bırakmıyor acıtmadan

Bitiyorum her nefeste
Ne halim varsa gördüm
Çok koştum, çok yoruldum
Ve şimdi ben de düştüm....


Sövdüm, sövdüm, sövdüm ben dünyaya
Acılara, sokaklara, ait olmaya, insanlara

Bu kez pek bir afili yalnızlık
Aldatan bir kadın kadar düşman
Ağzı bozuk üstelik... bırakmıyor acıtmadan
Bu kez pek bir afili yalnızlık
Ağlayan bir kadın kadar düşman
Tuzaklar kurmuş üstelik
Bırakmıyor acıtmadan

Bitiyorum her nefeste
Ne halim varsa gördüm
Çok koştum, çok yoruldum
Ve şimdi ben de düştüm...

Değmezmiş hiç uğraşmaya
Bu kez mecalim yok hiç dayanmaya... dayanmaya...

Bitiyorum her nefeste
Ne halim varsa gördüm
Çok koştum, çok yoruldum
Ve şimdi ben de düştüm...



Etiketler: , , , , , , , ,

Kenan Doğulu - Çakkıdı

Albüm Adı : Festival
Gönderen : butterflyy
Düzelten : WiLdFLoweR



Buralardan hemen gidesim var
Yeniden başlamak hevesim var
Ne varsa attığım içime
Cart diye diyesim var

Katlanıyoruz herkes gibi malum
E açıklarımız kaçıklarımız var
Ama hem kel hem fodul takımını
Hart diye yiyesim Var

Çat diye çatlamak üzereyim
Neresinden tutup da düzeleyim?
Ortağı olmuşum düzeneğin
Kendimi boğasım Var

Çat diye çatlamak üzereyim
Neresinden tutup da düzeleyim
Ortağı olmuşum düzeneğin
Herkesi oyasım Var

Aman be hadi kalk kaynaşalım kız
Çakkıdı çakkıdı oynaşalım kız
Azıcık alttan azıcık üstten
Hoppidi hoppidi hoplatalım kız

Bunlar benim fikrim mi?
Kısa matraj filmim mi?
İrfanım mı ilmim mi?
Yuh diye sövesim Var

Zihin oyunlarım mı?
Resmi duyumlarım mı?
Koyun oyunlarım mı?
Kah kah gülesim Var

Çat diye çatlamak üzereyim
Neresinden tutup da düzeleyim?
Ortağı olmuşum düzeneğin
Kendimi boğasım Var

Çat diye çatlamak üzereyim
Neresinden tutup da düzeleyim?
Ortağı olmuşum düzeneğin
Herkesi öpesim Var

Aman be hadi kalk kaynaşalım kız
Çakkıdı çakkıdı oynaşalım kız
Azıcık alttan azıcık üstten
Hoppidi hoppidi hoplatalım kız

Hiç umut yok mu?
Herşey boş mu?
Dünya alem
Dut gibi sarhoş mu?

Aman be hadi kalk kaynaşalım kız
Çakkıdı çakkıdı oynaşalım kız
Azıcık alttan azıcık üstten
Hoppidi hoppidi hoplatalım kız

Çat diye çatlamak üzereyim
Neresinden tutup da düzeleyim?
Ortağı olmuşum düzeneğin
Kendimi boğasım Var

Çat diye çatlamak üzereyim
Neresinden tutup da düzeleyim?
Ortağı olmuşum düzeneğin
Kendimi öpesim Var..hehe heehehe :)
Kenan Dogulu - Cakkidi


Etiketler: , , , , , , ,

Avrupa Yakasını'nın Kubilay'ı Dolandırıldı...

Avrupa Yakası dizisindeki Kubilay tiplemesiyle tanınan Vural Çelik, dolandırıldığını iddia etti.

İddiaya göre, evine gelen D&G kargo çalışanı paketleri olduğunu söyleyip teslim ederek 10 YTL aldı. Paketi açtığında Beşiktaş Blediyesi'ne ait basın bültenlerini gören Çelik, dolandırıldığını anladı. Bunun üzerine karakola giderek şikayette bulunan Çelik, savcılıkta ifade verdi. Avrupa Yakası'nın Tanrıverdi'si Sarp Apak ile İstanbul Adliyesi'ne gelen Vural Çelik savcı Turgay Özcan'a ifade verdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çelik açıklamasında "Talihsiz bir olay, bir kurye gelmiş evime. Bir zarf bırakarak 10 YTL talep etmiş. Ailemde kendisine parayı vermiş. İşte bununla ilgili başkasınında canı yanmasın diye haberdar ettik. Suç duyurusu değil haberdar etme"dedi. Şikayette bulunmadığını dile getiren Çelik, "Adam sarı çizmeli Mehmet Ağa. Motorsikletle gelmiş bir kurye, adı sanı belli değil" dedi.

Adliyeye sevdiği büyüklerini ziyerete geldiklerini belirten Çelik, "Önemli bir olay değil. Allah başka büyük şeyler yaşatmasın. Maksadımız büyüklerimizi ziyaret edip çaylarını içmekti. Başımıza böyle bir olay geldi, büyüklerimizi de bundan haberdar ettik. Mizaha devam" diye konuştu.

Etiketler: , , , , , , , ,

rel=’nofollow’ nedir, ne işe yarar?

2005′in Ocak ayında, Google rel=”nofollow”u takip etmeye başlayacağını açıkladı. Tabi bu Google’a mahkum bütün siteleri sevince gark etti. Peki nedir bu rel=”nofollow”, yenilir mi içilir mi? “Önemli bi’ şey olsa biz de bilirdik.” edebiyatı yapmamak için, bu kodun ne işe yaradığına bir göz atalım isterseniz.

Bildiğiniz gibi Google, başka sitelerden sitenize verilen linklere göre Page Rank’inizi ayarlıyor. Elbetteki Page Rank bundan başka pekçok şeyden etkileniyor ama genel olarak sitenize ne kadar çok link verilirse, Google’ın sitenize verdiği değer de o ölçüde artıyor diyebiliriz. Bu elbette mantıklı bir fikir, çünkü bir sitenin size link vermesi, bir manada size ziyaretçi kazandırmasıdır ve kimse bunu babasının hayrı için yapmaz.

Google bu noktada diyor ki “Sitenize verilen linkler sitenizin kredisini arttır, ancak abuk sitelerden link verilirse biz bunu umursamıyoruz.”

Cümlenin birinci bölümü tamam da, 2. bölümü ne demek? Google’ın warez siteleri gibi zararlı içerik sunan siteleri engellediğini biliyoruz. Ama eğer Google bu sitelerden link alan başka sitelerin de puanını kırsaydı, ciddi bir haksızlık yapılmış olacaktı.

Peki neden? Çünkü sitenizden hangi siteye link verileceğine siz karar verirsiniz (Bir istisnası var, aaz sonraa!). Ama sitenize kimin link vereceğine siz karar veremezsiniz. Google bu kararıyla, birkaç manyağın kafayı size takıp sitenizin puanını düşürmesine engel oluyor.

Küçük bir istisna var dedik. Bu istisna, sitenize giren ziyaretçilerin spam yapıyor olmasıdır. Eğer yorum ekleme bölümünüzü veya forumunuzu yeterince sıkı kontrol etmiyorsanız, İngilizce veya Türkçe yüzlerce spam mesajını bir anda sayfalarınızı doldurmuş halde bulabilirsiniz. Bunları temizlemek zaten başlı başına bir problem olacaktır da, işin daha kötü bir noktası var: Tam o esnada Google sayfalarınızı endeksler ve bu spam sitelerini de fark ederse ne olacak?

Öyle ya, Google algoritmasına göre, kendi sitenizden başka bir siteye verdiğiniz linkler, sizin sorumluluğunuz altında. Eğer sizin sayfalarınızdan spam yapılıyorsa, bunun ceremesini de siz çekersiniz.

İşte Google, bu sıkıntının üstesinden gelmeye yarayan bir açıklama yaptı 2005 Ocak ayında. Açıklamanın özeti şu: “Emin olmadığınız linklerin içine rel=’nofollow’ yerleştirirseniz, bu linkleri sayfanızdan verilen linkler olarak kabul etmeyeceğiz.”

Bu şekilde sayfalarından çıkan linklere küçük bir ekleme yapan site sahipleri, kafalarını kurcalayan veya kurcalaması gereken bir dertten de kurtulmuş oldular.

Nasıl Kullanırım?
Diyelim ki bir blog siteniz var ve kafayı sitenize takan bir eczacılık sitesi var (Biraz ziyaretçisi bol bir siteyseniz mutlaka vardır.). Yolladıkları spam mesajı da şu şekilde olsun:

Visit my discount pharmaceuticals site.
Onu şu şekilde değiştiriyoruz:

Visit my discount pharmaceuticals site.

Nerede Kullanayım?
Google, kullanıcılara link ekleme imkanı sağlanan her yerde bu kodu kullanmamızı tavsiye ediyor. İşi abartıp yorum ekleme sayfanıza verdiğiniz linklerde de bunu kullanmanıza gerek yok.

Blog scriptleri bunu destekliyor mu?
Çoğunlukla evet. Blog scriptleri genelde yorum okuma sayfalarındaki linklerde rel=”nofollow” kullanıyorlar. Bu sebeple eğer hazır bir script kullanıyorsanız, muhtemelen bir değişiklik yapmanız gerekmeyecektir.

Bu özelliği denemek için, sitenize eklenen yorumlardan, link içeren birinin kaynak kodlarına bakın. Eğer link içinde bahsettiğimiz kod geçiyorsa, script bu özelliği destekliyor demektir.

Etiketler: , , , , ,

ASP nedir ve ne işe yarar ?


ASP nedir ve ne işe yarar ?
Tam adı Active Server Pages şeklindedir. Aktif Sunucu Sayfaları olarak türkçeleştirmek mümkündür.
* ASP bir programdır ve IIS içinde çalışır.
* IIS'in açılımı Internet Information Services'dır. Internet Bilgi Sunucusu olarak türkçeleştirilebilir.

ASP'nin özellikleri
* ASP bir Microsoft teknolojisidir.
* IIS ile Windows 2000 üzerinde tavsiye edilen çalışma ortamıdır.
* ChiliASP ve InstantASP Windows işletimi sistemi haricinde ASP çalıştırmak için kullanılabilir. Ama önerilmez
ASP ile neler yapabilirsiniz?

ASP ile neler yapabilirsiniz?
* Web sitesinin içeriği üzerinde dinamik olarak düzenleme, değiştirme, ekleme veya silme işleri yapabilirsiniz.
* Kullanıcı taleplerine cevap verebilir, HTML formlardan gelen bilgileri değerlendirebilirsiniz.
* Veritabanına erişir ve bilgileri tarayıcınız üzerinden alırsınız.
* Sayfalarınızı kullanıcılara göre özelleştirebilirsiniz ve daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.
* ASP, CGI ve PERL'e göre daha basit ve hızlıdır.
* ASP kodlarınız tarayıcı tarafında görülmez ve bu size güvenlik sağlar.
* ASP kodu işlendikten sonra tarayıcıya gönderildiği için her tarayıcı ile ASP dosyaları görüntülebilir.
*· ASP programları ile siteniz üzerindeki trafiği azaltabilirsiniz.

ASP'nin Unsurları

ASP tasarımcısı olarak, biz gerçekte ASP'nin Nesneleri ile birşeyler yaparız; başka bir deyişle ASP kodlarımız bu nesnelere yöneliktir, onları kullanma ve onlardan bir sonuç alma veya onlara bir sonuç aktarma amacına yöneliktir. ASP'nin Nesneleri altı grupta toplanır:
Application/Uygulama: Bir ASP sitesi, gerçekte bir Uygulama Programı olarak görülür. Bu, HTML/CGI geleneğine aşina tasarımcı için yeni bir kavram. ASP'yi icad edenler; bir ziyaretçi bir ASP sayfasından girerek, bir sitede surfing'e başladığında, onu bir programı işleten bilgisayar kullanıcısı olarak görüyorlar. Böylece, sitemiz, her ziyaretçinin karşısına çıktığında “bir program çalışmış” gibi sayılıyor. Bu yaklaşımın Web tasarımcısı olarak bize kazandırdığı imkanları ele alacağız.
Session/Oturum: Bir ziyaretçi sitemize geldiğinde, hangi sayfamızı talep ederse etsin, bu bağlantı ASP açısından bir oturum sayılır. Her oturumun belirli bir süre devam eden özellikleri, değişkenleri ve değerleri vardır. Site tasarımında oturum özelliklerinden geniş ölçüde yararlanacağız.
Request/Talep: Browser'dan Server'a ulaşan bütün bilgiler, Request (Talep) nesnesinin ögeleridir. Bu nesneyi kullanarak, istemciden gelen her türlü HTTP bilgisini kullanırız.
Response/Karşılık: Server'dan ziyaretçinin bilgisayarına gönderdiğimiz bütün bilgiler, çerezler (cookie) ve başlıklar (Header) Response (Karşılık) nesnesinin ögeleridir. Bu nesneyi kullanarak ziyaretçiye göndermek istediklerimizi göndeririz.
Server/Sunucu: ASP, Web Server programını bir nesne olarak ele alır ve onun bize sağladığı araçları ve imkanları kullanmamızı sağlar.
ObjectContext/Nesne Bağlamı: Microsoft'un Transaction Server (MTS) programının sunduğu hizmetlere erişmemizi sağlar. MTS, ASP sayfaları içinden, uygulama programlarından yararlanmamızı sağlar. ASP uzmanlığınızı ileri düzeylere ulaştırdığınız zaman MTS ve ObjectContext nesnesinden yararlanabilirsiniz.
ASP'nin Dili

ASP, bir teknolojidir. Kendi başına bir yazım kuralı yoktur. ASP tekniğini kullanabilmek için, ASP sayfasının talep edilmesi halinde ziyaretçiye gönderilmeden önce ASP.DLL'ye teslim edilmesi bu teknolojinin kullanılabilmesi için hemen hemen tek şarttır. Bunu, dosya uzantısını .asp yaparak sağlarız.

ASP.DLL ise, dünyada mevcut bütün Script dilleri ile verilecek komutları kabul edebilir. Sadece ASP.DLL'e sayfadaki kodların hangi dilde olduğunu söylemeniz gerekir. Bunu, ASP sayfasının birinci satırında yaparız. Örneğin ASP'ye VBScript dilini kullanmasını belirtmek için bu satırı şöyle yazarız:

<% @Language=VBScript %>

ASP sayfalarında genellikle VBScript, JavaScript ve JScript kullanılır. Ancak örneğin Perl dilinden türetilen PerlScript, PHP'den türetilen PHPScript de giderek ilgi çeken ASP dilleri arasına giriyor.

Bir ASP sayfası içinde farklı Script dilleri kullanılabilir.

ASP ile HTML arasında ne fark vardır?

* Tarayıcı bir HTML dosyası talep ettiğinde server hiç bir işlem yapmadan dosyayı istemciye gönderir.
* Tarayıcı bir ASP dosyası talep ettiğinde, ISS bu talebi ASP derleyicine aktarır. ASP derleyicisi dosyayı satır satır okur ve ASP kodlarını çalıştırır. Sonuç olarak işlenmiş ASP dosyası istemciye HTML formatında aktarılır.

Etiketler: , , , , , ,

100 DiLDE SENi SEViYORUM

100 DiLDE SEVDiGiNiZi SöYLEYiN



English - I love you
Afrikaans - Ek het jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibak (bayanlar)
Arabic - Ana behibek (erkekler)
Armenian - Yes kez sirumen
Bambara - M'bi fe
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bengali - Ami tomake bhalo bashi
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Cantonese- Chinese - Ngo oiy ney a
Catalan - T'estimo
Cheyenne - Nemohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Corsican - Ti tengu caru
Creol - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - ik hou van jou
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese -Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita
Finnish- Minä rakastan sinua
French - Je t'aime, Je t'adore
Gaelic - Ta gra agam ort
Georgian Mikvarhar
German - Ich liebe dich
Greek - S'agapo
Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon Palangga ko ikaw
Hawaiian - Aloha wau ia oi
Hebrew - Ani ohev otah (bayanlar)
Hebrew - Ani ohev et otha (erkekler)
Hiligaynon Guina higugma ko ikaw
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong - Kuv hlub koj
Hopi - Nu' umi unangwa'ta
Hungarian Szeretlek
Icelandic - Eg elska tig
Ilonggo - Palangga ko ikaw
Indonesian - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irish - Taim i' ngra leat
Italian - Ti amo
Japanese - Aishiteru
Kannada - Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan - Kaluguran daka
Kiswahili -Nakupenda
Korean - Sarang Heyo
Latin - Te amo
Latvian - Es tevi miilu
Lebanese - Bahibak
Lithuanian - Tave myliu
Malay -Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
Mandarin Chinese - Wo ai ni
Mohawk - Kanbhik
Moroccan - Ana moajaba bik
Nahuatl - Ni mits neki
Navaho - Ayor anosh'ni
Norwegian - Jeg Elsker Deg
Pangasinan - Inaru Taka
Papiamento - Mi ta stimabo
Persian - Doo-set daaram
Pig Latin - Iay ovlay ouyay
Polish - Kocham Ciebie
Portuguese - Eu te amo
Romanian - Te ubesk
Russian - Ya tebya liubliu
Scot Gaelic - Tha gradh agam ort
Serbian - Volim te
Setswana - Ke a go rata
Sign Language - ,/,,/ (iaret parma ile gösterme pozisyonu)
Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux - Techihhila
Slovak - Lu`bim ta
Slovenian - Ljubim te
Spanish - Te quiero / Te amo
Swahili - Ninapenda wewe
Swedish - Jag älskar dig
Swiss-German - Ich lieb Di
Tagalog - Mahal kita
Taiwanese - Wa ga ei li
Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe
Tamil - Nan unnai kathalikaraen
Telugu - Nenu ninnu premistunnanu
Thai - Chan rak khun (erkekler)
Thai - Phom rak khun (bayanlar)
Türkçe - Seni Seviyorum
Ukrainian - Ya tebe kahayu
Urdu - mai aap say pyaar karta hoo
Vietnamese - Anh yeu em (bayanlar)
Vietnamese - Em yeu anh (erkekler)
Welsh - 'Rwy'n dy garu di
Yiddish - Ikh hob dikh lib
Yoruba - Mo ni fe e
Zulu - Ndiyathanda

Etiketler: , , , ,







eXTReMe Tracker
TOPLIST Genç Toplist - Yeni Nesil Hit Arttırma Motoru Domain TOPlist
kurtlar vadisi barbie oyunları bak kim dans ediyor izlesene.com ismail yk murat boz msn ifadeleri you tobe ruya yorumlari burc yorumlari