Image Hosted by ImageShack.us

11 Şubat 2007 Pazar

KEANU REEVES




Keanu Reeves Beyrut'ta doğdu, New York ve Toronto'da yaşadıktan sonra Hollywood'a taşındı.Okulu bırakıp oyuncu olmaya karar verdiğinde yirmili yaşlarının başındaydı. Birkaç küçük rolün ardından ilk başarısını 1989 yapımı Bill and Ted's Excellent Adventure ile yakaladı. Gus Van Sant'in belki de en sevilen filmi My Own Private Idaho (1991), bir Copolla filmi Bram Stoker's Dracula'dan (1992) sonra Bertolucci'nin Küçük Budha'sında (Little Buddha) da başrolü oynadı ve hemen sonrasında 1994 yapımı Hız Tuzağı (Speed) ile beklenmedik bir popülariteye ulaştı. Hız Tuzağı'ndan hemen sonra rol aldığı başarısız aksiyon-bilimkurgu filmi Johnny Mnemonic kariyerini kötü bir noktaya götürüyordu ki, Şeytanın Avukatı (Devil's Advocate) yardıma yetişti. Al Pacino'yla oyunculuğunu karşılıklı çarpıştırdığı ve ezilmediği film, Reeves'e Matrix'in kapısını açtı.Yeteneği her zaman tartışma konusu olsa ve bakışlarındaki donukluk hep eleştirilse de şu bir gerçek ki Keanu Reeves 90'lı yılları dünyanın en popüler erkek oyuncularından biri olarak kapatmayı başardı. Seçilmiş kişi; Neo karakteriyle, kazandığı ivmeyi, Matrix serisinin devam filmlerinde de sürdürüp sürdüremeyeceğini ise zaman gösterecek...







Filmografi
The Night Watchman (2008)
The Lake House (2006)
A Scanner Darkly (2006)
Constantine (2005)
Thumbsucker (2005)
Ellie Parker (2005)
Something's Gotta Give (2003)
The Matrix Revolutions (2003)
The Matrix Reloaded (2003)
The Animatrix (2003) (ses)
Hard Ball (2001)
Sweet November
The Gift (2000)
The Watcher (2000/I)
The Replacements (2000)
Me and Will (1999)
The Matrix (1999)
The Devil's Advocate
The Last Time I Committed Suicide (1997)
Feeling Minnesota (1996)
Chain Reaction (1996)
A Walk in the Clouds (1995)
Johnny Mnemonic (1995)
Speed (1994/I)
Little Buddha (1993)
Even Cowgirls Get the Blues (1993)
Freaked (1993) (uncredited)
Much Ado About Nothing (1993)
My Own Private Idaho (1991)
Bill & Ted's Bogus Journey (1991)
Point Break (1991)
Providence (1991)




Etiketler: , , , , ,

JENNIFER LOVE HEWITT



21 Şubat 1979 Teksas'da doğan Jennifer L. Hewitt'in konuşma uzmanı olan bir annesi ve Todd adında bir erkek kardeşi bulunuyor.İlk televizyon rolü Disney'in çocuk kanalında bir programın sunuculuğu oldu.Love 1992 yılında "The Video Munchie" ile sinema dünyasına merhaba dedi.Şöhreti ise "Party of Five" dizisindeki Sarah Reevers rolü ile yakaladı. Jennifer Love Hewitt'in ödülleri ise "I Know What You Did Last Summer" ile en iyi çıkış yapan kadın oyuncu ödülü oldu. Love aynı zamanda bir şarkıcı. "Love Songs" adlı ilk albümü 1992 yılında piyasaya çıktı.1999'da "Shakespeare in Love"daki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü almasından bir gece önce Gwyneth Paltrow'a üç düzine gül ve kendisine onu örnek aldığını anlatan iki sayfalık bir mektup gönderdi. Bir hafta sonra Paltrow'dan gelen mektubu sahip olduğu en değerli şey olarak görüyor. 2000 yılı Altın Küre Ödül töreninde ilk defa karşılaştıklarında Paltrow kendisine sarıldığında ise heyacandan kalp krizi geçireceğini söylüyor.


Bunny
2000
The Suburbans
1999
Can't Hardly Wait
1998
I Still Know What You Did Last Summer
1998
I Know What You Did Last Summer
1997
Trojan War
1997
House Arrest
1996
Little Miss Millions
1993
Sister Act 2: Back in the Habit
1993
Munchie
1992



All You Need Is Jennifer Love Hewitt



Etiketler: , , , ,

AN INCONVENIENT TRUTH - UYGUNSUZ GERÇEK



TÜRKÇE ADI: Uygunsuz Gerçek
YÖNETMEN: Davis Guggenheim
SENARYO: Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges
ÜLKE: ABD
TÜRÜ: Belgesel
MÜZİK: Michael Brook
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Santosh Sivan
YAPIM YILI: 2006
SÜRE: 100 dakika
OYNAYANLAR: Al Gore

İnsanoğlu adeta bir zaman bombasının üzerinde oturuyor. Eğer bilim adamlarının büyük çoğunluğu haklıysa, dünyamızın iklim sistemini zincirleme şekilde yol olmaya götürecek çok büyük felaket için önümüzde sadece 10 yılımız var. Üstelik, ekstrem hava koşulları, seller, kuraklıklar, salgın hastalıklar ve öldürücü hava dalgalarıyla beraber gelecek olan bu felaketi kendi ellerimizle yarattık.Kıyamet senaryolarını çağrıştıran böylesine ciddi bir felaketler dizisini önlemek için bir kez daha durup düşünmeye ihtiyacımız var.Küresel ısınma problemini tüm yönleriyle ele alan "An Inconvenient Truth"ta hayatı anlatılan adam, ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Al Gore'dur. 2000 seçimlerinde aldığı tarihi yenilgiden sonra hayatanın akışını yeniden biçimlendiren Al Gore'un, politika dünyasından elini eteğini çekerek tüm hayatını dünyamızı kaçınılmaz felaketten kurtarmak için yaptığı girişimler anlatılır.Al Gore'un etkileyici olduğu kadar üzücü portresinin çizildiği filmde, "gezginci küresel uyarı show"u adını verdiği multimedya gösterisi aracılığıyla küresel ısınma problemini gündemde tutma çabası görüntülenir.Al Gore, "dünya çapında acil durum" adını verdiği çarpıcı gerçekleri dile getirirken, ateşi bir an önce söndürmeyi amaçlayan oldukça esprili, ilgi çekici ve açık bir üslup kullanır. Amacı çarpıcı gerçekleri sıradan insanların önüne çok geç olmadan acilen koymaktır.Gerçek veriler ve geleceğe yönelik öngörülerle desteklenen "An Inconvenient Truth"ta ayrıca Al Gore'un kişisel hayat
yolculuğunun da öyküsü anlatılır. Henüz idealist bir üniversite öğrencisiyken gelecekteki büyük çevresel krizi ilk gören insan oluşundan başlayarak, yaşadığı aile trajedisi sonucu hayata bakış açısı tamamen değişen genç senatöre; neredeyse ABD başkanı olacakken herşeyi bir yana bırakarak kendisini hayatının en büyük davasına adayarak fark yaratmak için hala zaman olduğuna insanları ikna etmeye çalışan Al Gore'un öyküsü tüm detaylarıyla ekrana yansır.


An Inconvenient Truth - Trailer





An Inconvenient Truth - Trailer 3

RAKİPLERİ DALGASINI GEÇİYOR



Etiketler: , , , ,

BARDA



BARDA

YÖNETMEN: Serdar Akar
SENARYO:
ÜLKE: Türkiye
TÜRÜ: Dram
MÜZİK:
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ:
YAPIM YILI: 2006
SÜRE: - dakika
OYNAYANLAR: Nejat İşler, Doğu Alpan, Melis Birkan, Burak Altay, Meltem Parlak, Nergis Öztürk, Salih Bademci, Serdar Orçin, Sezen Aray, Erdal Beşikçioğlu




Nail, Nil, TGG, Aynur, Aliş, Sevgi, Pelin ve Cenk, yaşları 18 ile 25 arasında değişen genç bir arkadaş grubudur. Günlük hayatın akışı içinde huzurlu ve neşeli bir hayat sürmektedir. Her birinin kendilerine ait sıkıntıları ve çözmek zorunda olduğu problemler olsa da gençliğin getirdiği umutla hayata sımsıkı bağlıdırlar. Kimi evlilik, kimi mezuniyet, kimi düzenli bir hayata adım atma hayalleri içinde olan bu gençler, birden bire hayatlarının tam ortasına giren nedensiz şiddetle büyük bir yıkım yaşarlar.

Bir gece yarısı, arkadaşlarının işlettiği barda son biralarını içip eve dönecekken içeri giren beş kişilik bir grup tarafından silahla alıkonulurlar. Elleri, ayakları, ağızları bağlanan gençler sabaha kadar dayak, işkence ve tecavüze maruz kalırlar. Kendilerini alıkoyan grubun görünürde hiçbir amacı yoktur. Yaşları 20 ile 45 arasında değişen bu grup, hayatlarında eksik kalan her şeyin hesabını hiç tanımadıkları bu gençlerden çıkartırlar.Gerek şiddeti uygulayan, gerekse maruz kalanlar için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.




FRAGMAN

Etiketler: , , , , , , , ,

BLOOD DIAMOND - KANLI ELMAS




TÜRKÇE ADI:Kanlı Elmas
YÖNETMEN: Edward Zwick
SENARYO: Charles Leavitt
ÜLKE: ABD
TÜRÜ: Dram / Macera
MÜZİK:

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ:Eduardo Serra
YAPIM YILI: 2006
SÜRE: 138 dakika
OYNAYANLAR:
Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly, Kagiso Kuypers


1990'larda Sierra Leone'yi kuşatan karmaşa ve iç savaşın oluşturduğu arka planda geçen "Blood Diamond/Kanlı Elmas", Zimbabweli eski bir kiralık asker olan Danny Archer'ın ve bir Mendeli bir balıkçı olan Solomon Vandy'nin öyküsü. İki adam da Afrikalıdır ama geçmişleri ve tarihleri olabildiğince farklıdır; ta ki kaderleri nadir bulunan pembe bir elması geri almak için ortak bir görevde birleşene kadar. Bu elmas, insanın hayatını değiştirebilir… ya da sona erdirebilir.

Ailesinden koparılan ve elmas madenlerinde çalışmaya zorlanan Solomon, bu olağanüstü mücevheri bulur ve büyük bir risk alarak saklar. Yakalanırsa anında öldürüleceğini bilmektedir. Ama aynı zamanda elmasın sadece karısını ve çocuklarını mülteci olarak sürdükleri hayattan kurtarmak için gerekli şartları sağlayacağını değil, çocuk asker olarak daha kötü bir kaderin pençesinde olan oğlu Dia'yı da kurtaracağını bilmektedir.



FRAGMAN



Blood Diamond - Music Video


Etiketler: , , , , , ,

POLİS


16 Şubat 2007

Haluk Bilginer
Özgü Namal
Ragıp Savaş

Polisiye-Dram
Türkiye 2006



Musa Rami, mesleğinin zirvesinde bir cinayet masası polisidir. Bugünlerde kafasını meşgul eden iki şey vardır. Birisi kendisinden kırk yaş küçük üniversite öğrencisi Funda'ya olan aşkı, bir diğeri de ünlü mafya ailesi İzmitliler?in, Rami ailesine yönelik bitmek bilmeyen tehditleri. Görünen o ki Musa Rami işi, aşkı ve ailesi arasında sıkışıp kalacaktır. Aynı günlerde aldığı bir haber ise Musa Rami'yi tamamen altüst eder...

Sinemamıza yeni bir soluk getirmeye aday olan ?Polis? filmi; konusu, ritmi ve başarılı oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Filme, neredeyse her sahnede yer alan Haluk Bilginer damgasını vururken, diğer rollerde Özgü Namal, Ragıp Savaş, Sermiyan Midyat ve Emre Kınay dikkat çekiyor.

Polis Fragman

Etiketler: , , , , ,

EROVİSİON 2006

EUROVISIoN 2006. adayları




Eurovision 2006 - Show me your love



EUROVISION 2006



Deen - In the disco



Katie Ryan - Je t'adore



Sakis Rouvas - Shake it



Never let you go - Dima Bilan





Bosnia Herzegovina - Eurovision 2006 - Lejla



EUROVISIÓN 2006. Lituania



ispanya



Andorra Eurovision 2006



Eurovision (2006) - Iceland

Etiketler: , , , , , , , ,

SU; VÜCUDUMUZUN %65'İNİ, BİTKİLERİN %60- 85'İNİ OLUŞTURUYOR



İnsan vücudunun yüzde 65'i, bitkilerin taze ağırlığının yüzde 60-85'i sudan oluşuyor. TEMA Vakfı'ndan edinilen bilgiye göre, su dünyanın yapısı ve canlıların yaşamı açısından büyük önem taşıyor.

Özellikle son yıllarda kullanılabilir su kaynaklarının azalması nedeniyle önemi daha da artan su, bütün canlı varlıkların yüksek oranlarda temel yapı taşını oluşturuyor.
TEMA Vakfı'ndan edinilen bilgiye göre, su dünyanın yapısı ve canlıların yaşamı açısından büyük önem taşıyor. Özellikle son yıllarda kullanılabilir su kaynaklarının azalması nedeniyle önemi daha da artan su, bütün canlı varlıkların yüksek oranlarda temel yapı taşını oluşturuyor.
İnsan vücudunun yüzde 65'i, kanın yüzde 80-90'ı, kasların yüzde 75'i ve bitkilerin taze ağırlığının yüzde 60-85'i sudan oluşuyor.
Dünyada 80 ülkede yaşayan yaklaşık 2 milyar insan, kurak mevsimlerde günde 2-3 litre suyu bile bulmakta güçlük çekiyor. Türkiye'de kişi başına düşen su miktarı yıllık bin 500 ton civarında bulunuyor.
Araştırmalara göre, bir ton buğdayın üretilebilmesi için bin ton su, bir porsiyon bonfilenin yenecek halde önümüze gelmesi için 9 bin 800 litre, bir pilicin yenebilir hale gelmesi için bin 200 litre, bir kilo ekmek için 400-1200 litre suya ihtiyaç duyuluyor. Yani 250 gram ekmek için en az 100 litre su harcanıyor.
Aşırı su tüketimi önlenemediği sürece su kaynaklarının azalışı sürecek ve daha fazla insan su kıtlığı yaşayacak.
Suyun daha az kullanılması için bazı öneriler sunuluyor. Tuvaletlerdeki rezervuarların hacimlerinin küçültülmesi ve musluklardan akan suyun daha idareli kullanılması öneriliyor.
El yıkamada, sabunun ele alınmasından sonra musluğun açılması, çok su isteyen çim alanların azaltılması, yer altı su kullanımında yasal önlemler getirilmesi isteniyor

Etiketler: , , , , , , ,

Bilgisayar Terimlerini Açıklayan Program



950 tane bilgisayar teriminin açıklamasını içeren bir sözlük yazılımıdır.

Etiketler: , , , , , ,

Yarışmayı Kazanan Uzaya Gidecek



İngiltere'de bir bilim dergisi, kazananı uzay yolculuğuyla ödüllendireceği yarışma düzenliyor.

New Scientist dergisinin yarışmasında sorulan 'En iyi icat sizce hangisidir? Niçin?' sorusunu en iyi cevaplayan kadın veya erkek yarışmacı, dünyayı 100 kilometre yukarıdan seyredebilecek.

Kazanan yarışmacı, pilotun kullandığı uzay aracı Xerus ile 'göklere yükselecek' ve birkaç dakika süreyle yerçekimsiz ortamın tadını çıkaracak.

Başyazar Jeremy Webb, birincilik ödülünü almak için telefondan ampule kadar çok sayıda icadın 'en büyük buluş' olarak sunulabileceğini hatırlattı.

Yarışmacıların 250 kelime kullanarak tercihlerini ikna edici şekilde açıklaması gerekiyor.

Yarışmacıların kompozisyonları, 'winatriptospace.co.uk.' adresinde yayınlanacak.
Yarışma, 30 Nisan'da sona erecek ve kazanan 31 Mayıs'ta ilan edilecek.

Yarışmanın galibi, 1.5 saat sürecek uzay macerasına çıkmadan önce dört gün eğitim görecek.

Etiketler: , , , , , , ,

İLGİNÇ BİNALAR







eXTReMe Tracker
TOPLIST Genç Toplist - Yeni Nesil Hit Arttırma Motoru Domain TOPlist
kurtlar vadisi barbie oyunları bak kim dans ediyor izlesene.com ismail yk murat boz msn ifadeleri you tobe ruya yorumlari burc yorumlari